Във фестивален ритъм, част III

Чуйте музикалната селекция на Bears And Hunters - специално за EVA и колекцията #HMLovesCoachella

12 April 2016

Bears and Hunters са облечени с модели от колекцията H&M loves Coachella 2016

Снимка: Светослав Караджов

Шведският бранд H&M отново се съюзява със световноизвестния музикален фестивал Coachella Valley Music and Arts Festival, създавайки съвместната стрийт колекция за момичета и момчета #HMLovesCoachella. Вдъхновена от идеята за приключенията по време на път и заредена с неподправена лекота и чувство на принадлежност, колекцията вече е в магазините на марката у нас, както и онлайн. А докато очакваме старта на фестивалния сезон, поканихме няколко млади изпълнители да изразят с музика вдъхновението си от сцената на Coachella.

Третите ни гости са една от най-обещаващите инди групи в България. За по-малко от две години Bears And Hunters издадоха няколко страхотни сингъла, могат да се похвалят с верни фенове на клубната сцена и несъмнено тепърва ще има с какво да ни изненадат.

Чуйте музикалната селекция на Bears And Hunters подбрана специално за EVA и #HMLovesCoachella, и вижте какво още ни споделиха за музиката, фестивалите и предстоящото лято.

 

Кой е най-зареждащият момент за вас, когато сте на фестивал?

Ако един фестивал е готин нямаш време и енергия да рационализираш какво се случва около теб, независимо дали си в публиката или на сцената. Това, което го прави зареждащо е цялостното изживяване. Затова и фестивалите са по няколко дни, за да може накрая да си се смазал от скачане и музика, и после да се чудиш с усмивка какво се е случило. Началните моменти винаги са много надъхващи, тъй като тепърва влизаш в атмосферата на нещата и усещаш, че си на едно по-различно и специално място. Знаеш, че ще се случи нещо хубаво, но не си сигурен още какво ще е то.

Имате ли фаворит сред музикалните фестивали?

Има много готини фестивали навсякъде по света. Естествено на първите места се нареждат Glastonbury, Primavera, Coachella, NOS Alive и подобни известни имена. От тези, които са по-близко разположени до България харесваме Summer Well в Румъния. Миналата година някои от нас бяха там и си прекараха много добре, а после разправяха и дразнеха другите от групата. Бихме искали да свирим на който и да е от тези фестивали, но определено ако си хедлайнър на Glastonbury знаеш, че си на върха. Ако това ни се случи очакваме собствена статуя пред Народното събрание.

Кои артисти бихте искали да видите на фестивалната сцена?

Най-вече себе си. Колкото до групите, които харесваме и бихме искали да видим, те са редовни участници на по-големите фестивали. Става въпрос за групи като Queens of the Stone Age, Foals, Radiohead, Arctic Monkeys, Band of Skulls и подобни рифоразбиващи, прекрасни формации.

Имате ли вече план за предстоящия фестивален сезон?

Някой от нас ще ходят на Primavera тази година и пак ще подразнят малко останалите. Надяваме се и ние самите да успеем да се качим на някоя фестивална сцена, но това тепърва има да се доизясни.

Какво е усещането да си на фестивална сцена? 

Като Bears and Hunters все още не сме свирили на такъв форум, но работим по въпроса. Някои членове на групата обаче са свирили на Spirit of Bourgas преди няколко години и усещането е невероятно.

Какво да очакваме от Bears And Hunters това лято?

Лятото предимно ще работим по нов материал и от време на време ще поемаме на концерти из страната. Планираме много интересни неща за следващия сезон и определено ще се поддържаме заети. А още преди това очакваме да се случат някой много важни за групата неща. Можете да следите страницата ни във фейсбук и обещаваме, че няма да пропуснете нито една изненада.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР