Зовът на джунглата

02 April 2016

Никой не би осорил факта, че последите месеци за Леонардо ди Каприо бяха леко… напрегнати. След промо турнето за филма “Завръщането” и истерията около въпроса ще получи ли най-накрая заветната статуетка “Оскар” или не, Лео заслужаваше глътка въздух и дистанция от медийния шум. И той почти ги получи, избирайки да се посвети на своето любимо занимание – благотворителните проекти, на които е чест инициатор.

Сред последните от тях е грижата за националния парк Гунунг Лесер на индонезийския остров Суматра. Именно от там Лео публикува в своя профил в Instagram снимка на рядък вид слонове с коментар: “Екосистемата на националния парк Гунунг Лесер е считана за най-добрата среда за живот за суматранските слонове, застрашени от изчезване. Те все още могат да се срещнат по тези места, но заради разширяването на плантациите за добив на палмово масло, този вид слонове са загубили повече от половината си територия за живот. За тях е все по-трудно да намират храна и вода.”

Компания в разходката на Лео до Гунунг Лесер направи не по-малко известният актьор и филантроп Ейдриън Броуди, който също активно сподели инициативата в своите профили в социалните мрежи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР