Лени Кравиц Flash!

eva.bg 04 April 2016

Премиерата на първата самостоятелна фотографска изложба на Лени Кравиц, наречена Flash, пожъна огромен успех на изложението за съвременни изкуства Art Basel Miami през декември 2015 г. Ще гостува и у нас в продължение на месец от 7 април във Виваком Арт Хол като част от цикъла „Майсторите на фотографията“, организиран от фондация „Мусиз“ и фондация „Америка за България“. Интересът на Кравиц към фотографията е от детските му години.

„Баща ми беше журналист – обяснява певецът. – Работеше за новините на NBC в Ню Йорк и отиде във Виетнам да отразява войната. Не беше професионален фотограф, но винаги носеше камера със себе си.“ Лени е снимал фенове, репортери и папараци, които го следват навсякъде. Избира да го прави в черно-бяло. Тези цветове имат специален смисъл за Кравиц. Баща му е руски евреин, а майка му – от бахамски и афроамерикански произход. Тоест самият Лени е черно-бял. „Когато трябва да попълвам графа раса, слагам отметка и в двете кутийки“ – шегува се той. Или не?

Част от изложбата във Виваком Арт Хол са и снимките на фотографа Матю Битън – Ascension, близък приятел на Лени, който го снима по време на туровете му и в моментите на почивка и разпускане от напрежението, в моментите, когато музикантът композира, разхожда кучето си и не би могъл да бъде видян от външни очи.

Ексклузивно интервю с Лени Кравиц по повод фотографската му изложба у нас четете в новия брой на EVA.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР