През март: направи си домашен spa

Анета Дженева 21 March 2016

В съботния ден, когато над заснежените върхове на Витоша се събираха оловни облаци, а в подножието й цъфтяха нарциси и джанки, реших да си направя домашен spa център. Избрах свещи с аромат на момина сълза, взех две шепи сол от нашето море, няколко луксозни хавлии и си пуснах нежна медитативна музика. Направих си марокански ментов чай и се потопих в горещата солена вана. Удоволствието от простите spa ритуали е още по-голямо, когато избера за тази цел любими продукти. Те винаги присъстват в банята ми, колкото и да обичам експериментите. Ето го моя списък с любими продукти за съботните удоволствия у дома:

1. Huile bain et douche на Roge Cavailles. Обожавам това кадифено душ олио, което е сякаш специално създадено за моята капризна кожа. Избрах го, защото е с натурални масла от сладък бадем и арган, и с оризови трици, които деликатно почистват кожата. Вече много внимавам като избирам козметични продукти и задължително чета етикетите. Моето олио, което използвам и под душа, и във ваната е без парабени и без сапун! А кожата ми се нуждае от нежност - всеки ден.

2. Body Slim Minceur Globale на Lierac. Ето още един прекрасен и любим продукт в неравната битка с целулита. Уверявам ви, че ако този продукт е на ваша страна, ще спечелите битката! Прочитайки внимателно указанията и състава му, бях впечатлена от факта, че този продукт е новаторски - съдържа висока концентрация на комплекс Morpho 4D, който стимулира (не,направо принуждава!) клетките да изгарят мазнините. Ще възразите, че не е в концепцията ми за натуралните продукти. Напротив - отдавна познавам френската марка Lierac, която е експерт в съчетанието на най-доброто от природата и науката. Този продукт съдържа 10 процента активен кофеин и патентован комплекс със свещен лотос, в комбинация с междуклетъчни пептиди. Опитайте силата на този продукт и ще видите как само за 4 седмици той ще промени силуета ви, ще изглади, хидратира и тонизира кожата.

3. Birken Cellulite - Ol на Weleda. Ето още един изцяло натурален продукт! Антицелулитното масло с органична сребърна бреза на немската компания Weleda, известна с натуралната си козметика от прецизно подбрани растения, направо преобразява релефа на тялото и стяга кожата. Мощното му антицелулитно действие се дължи и на други съставки - органичен тонизиращ розмарин и омекотяващо масло от кайсия, пшеничен зародиш и жожоба. Използвам го веднага след ваната за зоните с портокалова кожа.

4. Huile Cuticule на Mavala. Да, ясно е, че сред козметичните продукти най-много харесвам маслата. А Mavala е компанията, която предлага великолепни продукти за маникюр, педикюр и ръце. След ваната е моментът да се погрижа за тях. Финалният щрих е именно това олио за кожички, което по принцип нося със себе си всеки ден в козметичния несесер. То омекотява кожичките с маслата от сладък бадем, маслини и слънчоглед и прави маникюра блестящ, но не омазнява кожата.

5. Huile Prodigieuse на Nuxe. Поредното масло, ще си кажете. Не, това е изключително масло за тяло! Чувствено, с фин аромат, изцяло натурално сухо масло и забележете - можете да го използвате и за лицето, и за косата, и за тялото. Шест ценни растителни масла се грижат за вас от глава до пети - от камелия, пореч, жълт кантарион, макадамия, сладък бадем и лешник. Те оставят кожата сатенено нежна и свежа, с лек аромат на портокалови цветчета, роза, магнолия... Имам специалното издание на това сухо масло - с флакон, върху която са силуетите на любимите ми парижки красоти - Айфеловата кула, катедралата Нотр Дам, Сакре Кьор, Пантеона. Имам и летния вариант на маслото, с блестящи частици.

6. Шампоан и балсам 7 дни обем на John Frieda. Косата изисква специални мерки. Какъв е смисълът от грижите за тялото, ако косата страда от липса на внимание? Този шампоан и балсам от серията 7 дни грижа за обем прави чудеса с тънката безжизнена коса - прави я плътна, блестяща, здрава и с великолепен обем, който се запазва в продължение на няколко дни, дори до седмица! За да подсиля ефекта на шампоана и балсама, използвам и лосион за повдигане на косата от корените.

7. Интелигентен тонер на PureLogicol. След това пиршество с различни видове масла е задължително да балансираме секрецията на себум в кожата без да я изсушаваме. Най-доброто решение за целта е уникалният Интелигентен тонер, който напълно заслужава името си. Наличието на активната съставка Normaseb регулира секрецията на мастните жлези в Т-зоната, а безценният коктейл от нар, лайка и алое вера хидратира там, където е необходимо. Микроколагенът на хиалуроновата киселина стимулира синтеза на колаген, за да бъде кожата ми стегната, гладка и сияйна, с избистрен тен и невидими пори. Още след първото нанасяне почувствах моята суха и чувствителна кожа успокоена и копринено мека. Продължих с дневния хидратант на същата марка. Предпочитам бялата козметика на PureLogicol, заради 100% чистия микро-колаген и отсъствието на вредните за кожата парабени, алкохол и изкуствени аромати. Една моя любима звезда, пример за изтънченост и доказателство за ползата от натуралната козметика - Гуинет Полтроу, е също пристрастена към продуктите на PureLogicol!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР