Честит юбилей, Бон-Бон!

eva.bg 23 March 2016

На 9 април в зала 1 на НДК култовата детска музикална формация Бон-Бон ще отбележи своя 20-и юбилей в компанията на някои от най-големите звезди на българската музика - Йорданка Христова, Силвия и Теди Кацарови,  Нели Рангелова, Дони и Нети, Михаела Филева, Прея, Графа, Любо Киров, Дичо, Криско, Рафи, Акага, както и разбира се Поли Генова и момичешкото трио ЛаТиДа, които са сред първото поколение „бонбони“.  И тъй като „Бон-Бон“ са сред малкото неща, родени и оцелели в България в продължение на цели 20 години – и то какви години! - ние се гордеем с тях, радваме им се и ги обичаме.

Ето какво ни сподели основателката на групата Рози Караславова броени дни преди големия концерт, докато препуска от среща на среща във връзка с организацията на събитието. Рози е не просто основател на „Бон-Бон“ , тя е вдъхновител на групата, идеолог в буквалния смисъл на думата, ментор, мениджър, майка, учител, всичко. Така че - честит юбилей и на теб, Рози!
Празникът на 9 април обещава да е фантастичен. Билетите са в продажба на ticketportal.bg, eventim.bg и касите на НДК. За деца до 6 години входът е безплатен, a до 14 години – на половин цена.

Рози, на вашия концерт ще пеят много от най-големите и най-популярните изпълнители на България. Лесно ли ги убедихте? Работили сме през годините с всеки един от тях, за децата от групата това      е голяма школа. Благодарна съм на всички тези артисти за начина, по който реагираха на нашата покана и за това, че приеха с ентусиазъм да са част от празника ни. Така че предстои невероятен концерт и то за всички поколения.

Как започна тази твоя „бонбонена“ одисея? Какво си спомняш от времето преди 20 години? Обичам много музиката и децата и „Бон-Бон“ са плод на тази ми любов. През 1995 г. приехме първите деца – около 20 на брой, сред тях са Поли Генова и момичетата от ЛаТиДа, на които съм продуцент. С останалите, част от които са музиканти, поддържаме връзка и досега.

Какво беше най-голямото предизвикателство пред теб през всичките тези години? Да поема отговорност за децата, да ги възпитавам и да развивам таланта им и в същото време да им създам среда, в която те се чувстват щастливи. Тази работа изисква освен много труд и професионализъм, и пълно отдаване. Не съм сама обаче, а заедно с екипа на Бон-Бон - Виктория Финци, Жасмина Стоянова, Ваня Иванова, а от скоро екипът ни се разшири с ново попълнение музикални педагози - момичетата от ЛаТиДа

Изчислявала ли си какъв процент от времето си през този период си посветила на децата и групата? От 365 дни в годината може би няма и един-единствен ден, в който да не съм с някой „бонбон“ или пък не правим музика или проекти за децата. И така 20 години...

Твоите собствени дъщери не ревнуват ли затова, че около теб има толкова много други деца, на които ти посвещаваш и енергия, и време? Въпреки че те също са част от Бон-Бон, си мисля, че винаги малко са ревнувал, защото съм по-нетърпелива и по-взискателна към тях. Но разбира се, аз много ги обичам и мисля, че те го знаят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР