„Код Лондон” и "Зоотрополис" : Между Джерард Бътлър и заека, изберете заека

Два филма представяме този път. По-добре заложете на този с животните.

Ирина Иванова 04 March 2016

 „Код Лондон” е нещо като... президентски екшън. Знаете, има такъв специфично холивудски жанр, „произвел” безпрецедентни „шедьоври” като „Еър Форс Едно” – може би най-глупавият филм, който съм гледала въобще. „Код Лондон” е дело на режисьора от ирански произход Бабак Наджафи и е продължение на „Код Олимп” (2013) на иначе много талантливия Антоан Фукуа. Звездите в главните роли са същите – Джерард Бътлър, Арън Екхарт, Морган Фрийман, отсъства единствено Ашли Джъд. Почти целият филм е сниман в България, поради което преди време всички тези звезди ни бяха на една ръка разстояние в студията на „Ню Бояна филмс”. „Код Лондон” е в кината от днес.

Очевидно доста амбициозна терористична организация си е поставила задача да очисти световните политически лидери и стартира начинанието си с британския премиер. Следват президентите на Франция, Канада, Япония, но разбира се, най-важната и най-трудната мишена се оказва президентът на САЩ (в ролята е Арън Екхарт), защото него го пази най-добрият сред най-добрите – агент Майк Банинг (Джерард Бътлър). Такава е основната сюжетна линия на филма, изобилно гарнирана от взривове, разрушения и прочие виртуални апокалипсиси. Толкова изобилно, че ти става досадно и брутално отегчително на душата. Може би единствено по-големи тийнейджъри и по-инфантилни мъже, които обичат да „пребивават” дълго в пространството на компютърни игри от екшън тип ще го възприемат адекватно и няма да пукнат от скука.

Предупреждавам, че безспорният факт, че Джерард Бътлър е готин синеок мъж не спасява положението. Никак.

Затова пък анимацията „Зоотрополис” е абсолютно великолепна и е подходяща както за деца, така и за родители. Историята на зайчето Джуди Хопс, което още от дете мечтае да стане супер полицай ще ви забавлява от началото до края с динамично действие, страхотен диалог, много сладки персонажи (особено ленивците!!!), отлични ефекти. На 3D e и е дублиран на български. Българските дублажи по принцип са на изключително професионално ниво, а в случая ми се иска да подчертая, че Джуди Хопс е озвучена от Поли Генова, която доколкото разбрах за първи път се занимава с дублаж. Поли обаче се справя фантастично.

Гледайте „Зоотрополис”, ще ви достави удоволствие!

 

1 КОМЕНТАР
1
Deska
04 March 2016, 13:25

Не ни налагайте субективното си мнение!!!

ТВОЯТ КОМЕНТАР