Междузвездни завинаги!

„Междузвездни войни: Силата се пробужда” вече е тук. Ако е възможно задължително го гледайте в IMAX. Чувството е велико!

Ирина Иванова 18 December 2015

Обещавам да не ви развалям преживяването от "първата среща", така че – в редовете по-долу няма предварително инфо.

Началото те взривява – ефектът на потъване сред галактиките и звездите е най-съвършеното 3D преживяване, което съм имала до този момент. И после идва музиката, която ти разтуптява сърцето и те връща там, преди 32 лета... И ОНЕЗИ надписи, които ти дават отправни точки за историята, която ще гледаш. И после започва приказката за тъмната и светлата страна, героите и злодеите. Имайте предвид, че аз съвсем не съм от най-болните фенове на легендарната поредица на Джордж Лукас.

Седмият епизод на сагата ни предлага всичко, което очакваме в точните дози. Слава Богу съхранена е традицията да има история, приключение, емоция, а не са само ефекти, екшън, скорост. Няма да разказвам нищо повече, спокойно.

Всички се питахме как Disney, които през 2012 г. купиха Lucasfilm за над 4 милиарда долара, ще направят седмите „Междузвездни...” и ето че става ясно, че новите собственици са подходили с респект към легендата, но и смело в същото време. Новото „поколение” междузвездни герои и съответно актьори завладяват с харизмата си от пръв поглед. Дейзи Ридли в ролята на Рей (за първи път жена е водещ персонаж в сагата), Джон Бойега като Фин и Адам Драйвър като Кайло Рен са имена, за които в близките пет години ще слушаме непрекъснато. Кастингът е майсторски, запомнящ се. Истински нов дрийм тийм си имаме! А най-готиното е, че щафетата е предадена на младите, на бъдещите направо от легендите, от големите – Харисън Форд, Кари Фишър и Марк Хамил.

За всички, които са гледали старите „Междузвездни...” още тогава, през 80-те, внезапната поява на Харисън Форд (в съвсем същото яке като онова в „Завръщането на джедаите”) и Чубака е... пътешествие назад във времето. Светкавично! На мен лично именно „Завръщането на джедаите” ми е най-, най-любимият филм от поредицата. Преживяването е някак много лично и дори ... ами да, тъжно. Все пак, нали разбирате, изминали са 32 години, само Чуи и R2 не са се променили. А новото дроидче е просто... но обещах да не ви спойлвам.

Ще гледаме новото поколение „Междузвездни войни” чак до 2019 г. Очакват ни още цели три филма като единият вече се снима. А продуцентите от Disney очакват приходите от „Междузвездни войни: Силата се пробужда” да достигнат поне милиард и половина долара (при бюджет над 200 милиона). Както някой беше написал – в момента Силата определено е с Disney.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР