Берлин - София

За първи път дизайнерът Владимир Каралеев ще представи свои модели в България – колекцията есен-зима 2015/ 2016 ще видим на ексклузивен Pop Up Shop

09 December 2015

Владимир Каралеев безспорно е един от най-успешните български дизайнери зад граница и истинска звезда на Седмицата на модата в Берлин, където живее и работи вече почти 15 години. Стилът му е силно повлиян от модерното изкуство и архитектура, а дамските и мъжки модели впечатляват с характерни фино скулптурирани силуети, изчистени форми и функционалност, усещането за непринудена лекота и естественост в комфортната зона на градската среда. Владимир оформя своите силуети ръчно, с помоща на класически шивашки техники, прилагайки голяма доза експеримент не само в начина на изработка, но и в кройката на моделите. Последните са високо оценени в Париж, Ню Йорк и Токио, а само след седмица ще ги видим за пръв път и в София!

Специалният Pop Up Shop ще бъде отворен за модните фенове точно два дни – на 19 и 20 декември, а адресът на събитието е ул. Лавеле 19. Не го пропускайте, защото ще имате шанс не само да разгледате, но и да закупите последните модели с етикет VLADIMIR KARALEEV от колекцията есен-зима 2015/ 2016.

За настоящия студен сезон, колекцията отново перефразира и цитира елементи от мъжкия и дамския гардероб, които се разчертават графично и биват смесени с различните им елементи като джобове, яки или хастари. Естествени плътни вълнени материи се смесват с хай-тек платове, наслагват се с транспарентни слоеве и по-ефирни материи, създавайки допълнителен контраст между отделните текстури. Тъкани райета разчертават семпло скроените рокли, а цветовете са типични за зимата - синьо и черно, сребристо сиво, топло екрю, светло бежаво, ментово зелено.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР