Път към висшето общество

Да, те са абсолютен фетиш (независимо от различната гледна точка на двата пола). И въпреки че страстно колекционират принизителни клишета в стилистиката на „Хубава жена“, чизмите триумфално завладяха зимния подиум, обещавайки нотка специалност и в най-семплата ежедневна визия

Кристина Симидчийска 15 December 2015

Rodarte

 

Ден…

Както всяка фантазия, и чизмите лесно могат да загубят привлекателността си в превода на всекидневния ритъм. Но стига да оставите шаблонните представи за сексапил настрана, ще преоткриете лекотата, с която се вписват в небрежния градски стил. Тайната е в подбора на максимално еднотонна гама, за сметка на богатството на текстури и изчистения силует.

Така например ботушите от гладка кожа или мек велур си партнират отлично с обемните пуловери от кашмир или груба вълна, както и с трикотажните рокли с поло яка и широките блейзъри с двойно закопчаване. Равните подметки намигат към милитъри стила, а комбинацията с деним ще ви напомни за Лос Анджелис през 90-те.

...и нощ

След залез слънце спокойно може да се върнете към ретроспекцията на футуризма от 70-те и неговите музи – супергероини от бъдещето с плътно прилепващи по краката ботуши от лъскав винил, в ярък цвят, сюрреалистичен принт или с блясък на камъни и пайети. Черната лакирана кожа се конкурира с крещящия сексапил на латекса и в това няма нищо притеснително – стига да заложите на елегантен силует в ненатрапчива гама, съхранявайки лицето, косата и мислите далеч от всяко излишно усложнение.

Този сезон е идеален момент и за прелъстителната будоарна класика: чизми от меко кадифе или пристегнати с тънки връзки от пръстите до бедрата (подобно на корсетите на благородните дами), които нехайно се вписват в игрите на бохемския разкош, вдъхновен отново от епохата на 70-те.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР