Жената в червено

Цветът, който се асоциира с красота, любов и сексуални желания, от една страна, и от друга – с война и агресия, отдавна не е символ на определен стил. Червеното е субкултура, начин на живот

Свобoда Сидерова 05 January 2016

Vivienne Westwood Red Label

Кой казва, че зимата ще е унила и тъжна? Червената рокля – лаконична или на  волани, или тоталният look сякаш намекват: „Вълчо, ела ме изяж!“ Визажистите също възпяват сексуалната женственост, една от основните характеристики на сезона.

Има нещо символично в това, че на френски червило и червено е една дума – rouge, не мислите ли? Под страстни устни се подразбира цяла цветова гама, но внимание заслужава чистото и смело алено. Класиката дава отпор на преките си конкуренти: коралово, малиново и винено. Текстурата – блестяща, кадифена или матова, избирате вие. Компания на red lipstick прави отдавнашният му приятел – червеният лак за нокти. „Не се бойте да експериментирате!“, бодро подканят майсторите на четката.

Посланието на Gareth Pugh – червени кръстове на британския флаг върху лицата на моделите, е изразително плашещо. Както вече споменахме, вечните теми война и любов вървят ръка за ръка. Криейтивът на Vivianne Westwood Red Label e непригоден за носене, но достоен за възхищение, макар и само заради постоянството в изненадите. Ако се изчервявате лесно, то трябва да е на леопардови петна. И само с такива нокти. Акцентът при обновеното червило Joli Rouge на Clarins е „милосърдната“ към устните формула, чийто състав е почти неотличим от добър хидратант.

Съблазнителната сочност на плодове, лъжливата кротост на роза и кадифенокремавият мирис на червило в Modern Muse Le Rouge на Estee Lauder го прави подходящ за сексапилната и дръзка красавица, която обожава високите токчета, устните в алено и приковава към себе си мъжките погледи. За първи път Code на Armani сваля своя „тоалет“ в хладни тонове и намята разкошно кимоно в малиновочервено. Вълшебната сила на нероли, пачули и какао се сливат в мощен поток, чувствен като сатен.

Парфюмерийни гурме естети, ликувайте. На сцената засия звездата на Angel Passion Star на Thierry Mugler. Ангелът на страстта не може да е в друг цвят, освен като на сочния плодов акорд в сърцето на аромата и като на любимото червило на Джорджа Мей Джагър, муза на Angel. Червеното никога не остава незабелязано. Апетитната текстура на Magnificence Creme Rouge на Lierac е приятен бонус към тройния ефект бръчки-стягане-блясък.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР