Тайното оръжие за бързо преобразяване на всяка прическа

Красивата и стилна прическа вече не отнема време. Доверете се на сухия шампоан, за да преобразите косата си само за минути

10 November 2015

Сухият шампоан е тайно оръжие, което всяка жена трябва да има подръка. Защото всички ние жонглираме с няколко топки и когато трябва да избираме между работата, децата, съпруга и грижите за външния ни вид, обикновено топката, която изпускаме на земята, е именно външния вид. Време за нас почти не остава. И тогава идва ред на женските трикове, които увеличават денонощието с още няколко часа.

Основният плюс на сухия шампоан е, че за броени минути преобразява косата, независимо дали става въпрос за кризисна ситуация с прическата преди парти, по време на пътешествие, важна среща или просто сутрин искате да поспите още половин час вместо да миете и сушите косата си. Неговата употреба със сигурност не означава край на миенето на косата, но при всички положения гарантира красива коса и по-малко време в банята за съвременната жена, на която й липсва именно това - време. Идеално решение при лишена от живот и мазна коса. Прибавя обем към тънката коса, добавя плътност на косъма и улеснява оформянето. Удължава периода между боядисванията на косата поради по-рядкото измиване. А ако сте от еко активистите и почитатели на по-природния и здравословен начин на живот, няма как да не ви спечели фактът, че по този начин намалявате прекомерната употреба на химикали върху косата и освен това пестите вода.

Всъщност сухият шампоан не е скорошно откритие на козметичната индустрия. Още навремето нашите баби са използвали нишесте, брашно или какао на прах, за да почистят косата. А първите исторически сведения са от 15 век, когато хората в Азия са използвали глина на прах, за да поддържат косата си чиста. Minipoo е първият комерсиално лансиран на пазара сух шампоан - още през 1940 г. Една от първите истински реклами на сух шампоан пък е с участието на топмодела Туиги, която помага за лансирането му като мейнстрийм продукт в края на 60-те. Освен натурални абсорбенти като ориз, овес, глина и талк, съвременните му варианти съдържат още полезни за косъма и скалпа съставки.

През 70-те години на миналия век на пазара се появяват сухите шампоани Batiste като алтернатива на пудрата от талк, която използвали за удължаване на времето между измиванията на косата или изсушаването в салона. Според тестовете в момента Batiste имат най-добрата формула в своя клас в сравнение с всички водещи марки в Англия и отвъд Океана. В основата е иновативна съставка с оризово нишесте, базирана на формула, която не изисква наличието на вода, за да подейства. Приспособявайки се към нуждите на косата, тя прониква в ствола на косъма, като абсорбира излишното омазняване и помага то да бъде премахнато в корените на косата. 4 милиона души годишно се доверяват на тази марка само във Великобритания, вече са и на родния пазар с продуктова гама от пет варианта.

Сред звездите, които са заклети почитатели на сухия шампоан, са Дженифър Анистън, Кейт Мос, Сара Джесика Паркър, Ема Уотсън, Карл Лагерфелд. Аманда Сийфрайд признава, че мие косата си само веднъж седмично, а през останалото време разчита именно на сух шампоан. И не е единствена.

Ако все още не сте се присъединили към армията от почитатели на този продукт, явно е крайно време да опитате.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР