Ники Михайлов: Ферари? Не, дом и семейство

Футболистът Николай Михайлов ни посреща в новия си апартамент в кв. Лозенец с една от най-красивите гледки към София – централната част на града се вижда като на длан, в която като златно бижу проблясват кубетата на „Св. Александър Невски“

Адриана Попова 08 October 2015

Диванът е от камилска кожа с 20% алкантар срещу изпотяване и залепване, по поръчка от Martineli

Снимка: Венцислава Василева

Ники Михайлов е във видимо добро настроение. След няколко дни ще празнува рождения си ден в затворен комплекс на брега на Черно море

На колко ставаш?

На 27. Каня най-близките си, не съм от този типаж да извикам 100 човека. Имах резервации за Дубай, но в крайна сметка прецених, че цяла година тренирам извън България, ваканцията ми е 4 седмици и ако половината време отново съм в чужбина, няма да мога да им обърна внимание.

Какво ще си подариш за рождения ден?

Подарих си този апартамент. Няма да си подаря автомобил или часовник, както преди 3-4 години. Вече мисля малко по-различно. Карал съм ферари, ламборджини, порше... каквото се сетиш, но на този етап това не ми е толкова интересно.

Важно е сега да мисля в перспектива. Бизнес, инвестиции. Грижа се за доста хора. Имам и персонал, който всеки месец разчита на мен. 27 години не е крехка възраст. Баща ми на 25 е имал две деца. Винаги ще има забавления, но сега вместо нова кола, съм запланувал да си купя още един имот.

От колко време си в този апартамент?

От 2 седмици. Първите 2-3 дни ми беше доста странно, не ми беше комфортно, може би на психическа основа. И тогава викнахме свещеник да освети апартамента – много позитивен и харизматичен човек. Каза си молитвите. После пихме по едно червено вино. Същата вечер заспах като бебе.

Какво старо внесе тук?

3 икони и възглавницата. Иконите са на св. Николай Чудотворец и на св. Мина, от баща ми и дядо ми, те са си с мен винаги. Възглавницата е от мемори пяна, от 10 години си купувам един и същи модел, сменям я на две-две години и половина, когато започне да се деформира. И част от гардероба ми е тук.

Имам доста дрехи и обувки, затова си направих гардеробна до спалнята, а в антрето – шкаф за 80 чифта обувки. Търсих максимално удобство в помещенията и макар че беше трудно и се наложиха много промени, успях да го постигна. Преместих банята, наех стъклари да я направят изцяло със стъклени стени. С осветлението и с озвучаването също беше тежко, докато го измислим. Поставихме тонколони и в банята, защото обичам да слушам музика, докато се къпя.

Проектът за обзавеждането е на L6 studio и арх. Ивайло Захариев по мои идеи, които се опряха на изпълнителите. Осъществяването му отне малко повече от година. 70% от обзавеждането е правено на ръка. Но най-хубавото нещо, заради което купих апартамента, е тази гледка.

Това ли е първото жилище, което купуваш?

Да, това е първото ми самостоятелно жилище. От 10 години живея в чужбина и доскоро не усещах необходимост да имам такова. Но, както ти казвах, вече се чувствам по-улегнал и искам, като се прибера в България, да имам нещо мое, в което да вляза и да бъда у дома си. След 2-3 години ще започна да строя къща, много разчупена, с басейн, с много стъкло, а тук ще дойде да живее малката ми сестра. Аз ще си ходя на къщата, живот и здраве, вече с моето семейство.

Има ли жена до теб?

Има, но не искам да кажа коя е. Реших, че повече няма да афиширам кой е до мен, защото в България много ни пречат, всеки гледа да ти подлее вода. С когото съм, с него съм, нито снимки ще пускам, нито ще коментирам. Не искам 300 000 човека да ми се бъркат. Имам жена до себе си, коя е тя – тайна.

Планирам годеж до година и да имам дете, докато стана на 30. Бих искал 3 деца – 2 момчета и едно момиче. Но това са деликатни неща, намесени са чувства и не знам какво наистина ще се случи. През последната година нямах контузии, за разлика от предишните, намерих си клуб, както се казва – завъртя се колелото.

Намирам, че съм станал по-отговорен, с променено мислене, поведение. Но някои неща при мен няма да се променят. Не съм лицемер, не съм интригант, не съм лъжец. Така съм възпитан от баща си. Не мога да се усмихвам с някого, с когото не ми е смешно. Аз, ако не харесвам някого, му го показвам.

следваща страница »
4 КОМЕНТАРА
4
Romi
14 November 2015, 00:50

Хайде, критиците и модните експерти си казаха думата! А, не е ли по-важно на него да му харесва и да се чувства комфортно, а не на който и да е.С пари или без пари, той така е решил, така го е направил. Все пак домът и животът са си негови!

3
Deska
09 October 2015, 14:30

Пък да не говорим, че пердетата са малко по-дългички от необходимото... :D

2
дана
08 October 2015, 13:54

Колкото и пари да имаш, ако нямаш усещане за дом ..... резултатът е подобен

1
Галина
08 October 2015, 11:44

Струва ми се, че са спестени пари за интериорен дизайнер...

ТВОЯТ КОМЕНТАР