Защо всъщност се е отказал от "50 нюанса сиво"

eva.bg 11 September 2015

Чарли Хънам

Снимка: getty images/guliver

Първоначалният избор за ролята на Крисчън Грей в екранизацията на „50 нюанса сиво“ бе звездата от „Синове на анархията“ Чарли Хънам. Той обаче се отказа в последния момент, малко преди старта на снимките, карайки продуцентите светкавично да му търсят заместник и съответно се спряха на Джейми Дорнан. Тогава се изписа много за неочакваното оттегляне на Хънам – от масовото неодобрение на феновете на еротичната поредица той да е в главната роля, до страха на актьора от секс сцените и огромната слава, която ще се стовари върху него.

35-годишният Чарли Хънам обаче разкри какво го е накарало да вземе това решение. А то наистина опира до натоварената му програма, както обясняваха тогава продуцентите, но никой не им вярваше. Трябвало да избира между „50 нюанса сиво“ и филма на Гилермо дел Торо „Crimson Peak“, защото се оказало, че ще се снимат по едно и също време.

„Това беше най-лошият момент в професионален план, през който съм минавал. Най-емоционално деструктивното и трудно нещо, с което трябваше да се справя в работата си. Решението да се оттегля направо ми разби сърцето. Но аз наистина много се гордея с това, че съм професионалист и човек, който държи на думата си. За мен означава много. Вече бях дал дума на Гилермо дел Торо, че ще се снимам във филма му, при това година по-рано. Всички ми обясняваха, че съм луд да се оттегля от „50 нюанса сиво“, защото Гилермо има четири месеца да ми намери заместник, освен това там не съм в главната роля. Но не можех да го направя. Гилермо ми е приятел, снимал съм с него и вече му бях дал думата си“, разкри Чарли Хънам.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР