Кинохитовете на новия сезон

15 September 2015

Летният киносезон свърши и холивудските продуценти имат повод да се почерпят, защото им донесе вторите най-високи приходи в историята на киното, благодарение на блокбъстъри като „Джурасик свят“, „Отвътре навън“ и „Отмъстителите“. Какво обаче са ни подготвили за новия сезон?

Както знаем, с настъпването на есента идва времето за сериозни и силни филми, които ще влизат в оспорвана битка за Оскар. И този сезон имаме доста заглавия, от които очакваме много в това отношение - мафиотският филм с Джони Деп „Черна служба“, биографичният филм за Стив Джобс с Майкъл Фасбендер, „Карол“ с Кейт Бланшет и Руни Мара, „Суфражетка“ с Мерил Стрийп, Хелена Бонам Картър и Кери Мълиган, продължението на „Роки“ - „Крийд“, „Момичето от Дания” с Еди Редмейн, „Завръщането” с Леонардо ди Каприо и др.

Имаме и няколко дългоочаквани продължения, които със сигурност ще налеят много пари в дълбоките джобове на продуцентите, а прогнозите са за рекорди в боксофис класациите. Става въпрос са седмия епизод на „Междузвездни войни“, четвъртата част от „Игрите на глада“ и новият „Джеймс Бонд“, естествено. Гилермо дел Торо ще ни докара кошмари с „Пурпурният връх”, Ридли Скот ще ни отведе в Космоса с „Марсианецът“, а Стивън Спилбърг ще се опита да ни вплете в сложните конспирации на ЦРУ с „Мостът на шпионите“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР