Арт панаир

Бюти дизайнери превръщат аромати и макиаж в шедьоври

Свобoда Сидерова 08 September 2015

Jean Paul Gaultier

Забавно и... откачено

Интерпретациите на тема поп арт са отличен начин да прогоните скуката. С колекцията си Craig&Karl, създадена в сътрудничество с илюстраторите Крейг Редмън и Карл Майер, Sephora довежда до съвършенство тренда. Между другото, дело на творческия дует е портретът на Барак Обама за New York Magazine, но това далеч не са всичките им постижения. Прерисуването на лаконичния дизайн от уникална гледна точка, както и невероятната му интеграция със съдържанието на палитрата сенки Colorful 5 и топ лакът с блестящи частици Nail Designer заставя въображението да работи на 100%.

Зовът на предците

Кой каквото ще да говори, потеклото има значение. Нишовата парфюмерия By Kilian реши да освежи бестселъра си Good Girl Gone Bad Eau Fraiche, като поръча дизайна на флакона на правнучката на Анри Матис Софи. Прочут прародител в дуета има не само художничката. Килиан Хенеси, основател на марката, е внук на Хенеси. Да, да, този с коняка. Цветната рисунка (яркостта е сестра на таланта) е радостна като добавените средиземноморски нотки на нероли, бергамот и мандарина.

Индия, любов моя

Ръррр... Гърленото ръмжене на бенгалски тигър е притеснително. Споко. Животното е запечатано върху флакона торс на мъжкия аромат Le Beau Male на JPG. Компания му правят хинди танцьорка и божество на фона на тучна растителност и храм. Радостният „хаос“ и природното великолепие, простиращо се от река Инд на запад, до Хималаите на север и до делтата на Ганг на изток, намеква за източния характер на композицията. Мощното усещане за ледена свежест (лавандула, мента, цвят от виолетка) и демонстрацията на сила (мускус, сантал) се разпознават на момента.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР