Далече от папараците, близо до лукса

Доказателство, че звездите наистина обичат яхтите

Деяна Ангелова 03 September 2015

Ел Макферсън

Снимка: Instagram

Яхтите се наложиха като тренд сред известните личности. И не става въпрос само за лукса и вип имиджа. В ерата на интернет, социални мрежи и мобилни технологии звездите все по-трудно успяват да си осигурят нужното лично пространство за уединена почивка. С яхтата навлизат в открити води и вече не се притесняват, че някой дебнещ на плажа папарак или фен ще заснеме целулита им и цял свят ще разбере, че нямат съвършено тяло. Търсят по-безлюдни плажове, на които да акостират и в същото време да се радват на удобствата на петзвезден хотел и скъп курорт.

Под наем
Да притежаваш и поддържаш яхта, излиза солено, колкото и да си богат. Затова повечето звезди предпочитат да наемат луксозен плавателен съд за ваканцията на Френската или Италианска Ривиера, на Карибите, Бахамите или където си поискат. Edmiston е компанията, от която най-често се наемат луксозни яхти за една или две седмици. Средната цена на едноседмичния наем е около 500 000 евро, но при някои суперлуксозни и големи модели стига до 850 000 евро. Може да се наемат и яхти за скромните 150 000 евро седмично.

В тези на пръв поглед фрапиращо големи суми влизат квалифициран екипаж, който да изпълнява всяка прищявка, екстри като площадка за кацане на хеликоптери, бюти и спа салони, живописни градини, басейни, киносалони, фитнес зали, просторни спални, дневни и големи зали за партита.

Нали не сте се съмнявали, че толкова богат човек като Бил Гейтс например ще си позволи нещо по-малко от абсолютен лукс и комфорт, когато става въпрос за семейната му ваканция? Миналия август за почивка край бреговете на Сардиния той нае огромната суперяхта The Serene, която струва 330 милиона долара, а наемът й за една седмица е цели пет милиона. Тя разполага с подводница, 12 стаи и два частни хеликоптера, които откарваха Гейтс и семейството му до сушата, където пък със съпругата и децата му играеха тенис. Самата яхта е третата най-скъпа в света и е притежание на доскорошния собственик на водка „Столичная“ Юрий Шефлер. За негово съжаление след проточили се повече от 10 години съдебни дела преди няколко месеца Русия спечели правата над марката и може би Юрий ще трябва да се раздели с любимата си супериграчка.

Въпреки че Ди Каприо не е от ранга на руските олигарси, нито може да се мери по богатство с Бил Гейтс, банковите му сметки са достатъчно сериозни, за да си позволи собствена яхта. Той обаче предпочита да наема, вместо да купува. А в повечето случаи вип приятелите му, които разполагат с луксозен плавателен съд, сами го канят да изкара ваканцията си с тях. Владимир Доронин например го приюти на суперяхтата си, акостирала край Ибиса, където Ди Каприо имаше удоволствието да се порадва на новото водно забавление флайборд. По време на Световното първенство по футбол в Рио де Жанейро актьорът и 21 негови приятели си наеха една от най-големите яхти Topaz, за да могат хем да гледат мачовете, хем да релаксират на спокойствие.

Вече две години поред Джей Зи наема скъпа яхта за рождения ден на Бионсе и я води по екзотични и интересни дестинации далеч от общодостъпните места. И понеже двамата обичат да се хвалят с лайфстайла си, всеки път пускат снимки от луксозните си пътувания – за да позавиждаме (не)благородно.

Анджелина Джоли и Брад Пит също предпочитат да наемат луксозен плавателен съд – не само заради уединението, а понеже шестте им деца имат нужда както от достатъчно пространство, така и от много забавления, които една суперяхта осигурява. Така сториха и по време на краткия си меден месец миналото лято в Малта.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР