Това са жертвите на Бил Козби

35 от жените, които са били насилвани от актьора, на корица на сп. New York

eva.bg 27 July 2015

С изключително силна корица излиза на пазара списание New York. През последните месеци над 40 жени набраха смелост, за да излязат пред света и да заявят, че в миналото Бил Козби се е възползвал от тях сексуално. Сега 35 от тях се събраха и застанаха с лицата си, за да се снимат за корицата на списанието. Под всяка една от тях е изписана датата, когато е станало посегателството върху нея. Материалът в броя пък е озаглавен "Cosby: The Women, An Unwelcome Sisterhood“. Сред жертвите на комика са небезизвестните Джанис Дикинсън и Бевърли Джонсън.

Всички жени, приели да участват в материала, разказват за преживяното. Според списанието всяка една от тях е интервюирана поотделно, но в историите им има поразяващи прилики – от начина, по който е злоупотребил с тях, до това как са се чувствали после.

Наскоро бяха разсекретени стари показания на Козби, в които той признава, че си е набавял упойващи вещества и лекарства, с намерението да ги дава на млади момичета, с които иска да прави секс.

Почти всички жени, които са били жертва на неговите сексуални посегателства, разказват, че първо ги е упоил, слагайки нещо в питиетата им, а след това ги е насилвал. Самият Козби никога не е бил подвеждан под криминална отговорност. А причината и в момента това да не се случва, е давността. Според американското законодателство е минало прекалено много време, за да може да се подведе под съдебна отговорност. Ако той обаче се откаже от този член в закона, който го защитава, може да бъде заведено дело и да се изясни виновен ли е или не. Както може да предположите, Козби няма никакво намерение да го прави и упорито отказва всякакви коментари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР