Истината за Бил Козби

Документи от негови показания през 2005 г. разкриват как 77-годишният актьор признава за намерението си да упойва и изнасилва млади жени

eva.bg 07 July 2015

Снимка: getty images/guliver

Обвиненията в сексуално насилие към Бил Козби, които започнаха към края на миналата година, може и да се окажат истина. Много жени една по една събраха смелост да разкрият какво им е причинил комикът, като почти всички обвинения са за упойване и след това изнасилване, състояли се обаче преди няколко десетилетия. Адвокатите на Козби упорито отричат това да се е случвало и се позовават на отминала давност. Жертвите не можело да подават чак сега съдебни искове.

Асошиейтед прес се сдоби с документи от 2005 година, в които 77-годишният сега актьор признава, че си е набавял упойващи вещества с намерението да ги даде на млади момичета, с които искал да прави секс. Показанията му бяха разсекретени от съда в Пенсилвания.

„Много жени се свързаха с мен, заявявайки, че Козби ги е упоил и сексуално насилил. Те искаха да знаят дали имат правно основание да заведат иск. За съжаление, с малки изключения, трябваше да им кажа, че е прекалено късно да повдигат дело заради давност. Но ако господин Козби е убеден в правотата си, може да премахне законовата спънка с давността и да позволи да бъдат заведени дела. Защото над репутацията и наследството му е надвиснал тъмен облак на съмнение. Той твърди, че те лъжат. Нека позволи да се докаже“, каза адвокатката, представляваща три от жертвите.

Трите жени заявяват, че са се сблъскали с Козби през 70-те или 80-те години. Едната твърди, че я е упоил, като сложил нещо в капучиното й, а след това се събудила гола на задната седалка на колата си. Барбара Боумън заяви, че е била на 17 години, когато той е успял да „промие мозъка й, карайки я да го приема като баща“, а след това многократно се е възползвал от нея сексуално. А третата, че я е хванал за дясната гърда по време на светско събитие, организирано от Клинт Истууд през 70-те. Преди тях други три жени разказаха за сблъсъка си с Козби, който е упражнил сексуално насилие над тях.

Моделът Джанис Дикинсън открито заяви в интервю, че той я е упоил и изнасилил през 1982 година. Тя каза, че Козби я поканил на вечеря, за да обсъдят участието й в шоуто му. В чашата с вино той сложил хапче, с което я упоил. „Последното нещо, което си спомням, е как той си сваля халата и се качва върху мен. На сутринта се събудих гола, а между краката ми имаше семенна течност“, заяви Джанис Дикинсън. Джоан Таршис пък каза, че е била упоена и изнасилена два пъти от Козби през 1969 година. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР