Екстравагантност докрай

Джорджо Армани превърна стара житница в Милано в изложбена зала

Елка Влаховска 12 July 2015

Снимка: Davide Lovatti

Armani silos (силозите на Армани) се нарича оригиналният проект на модния маестро. Той реставрира и преобразява четириетажната постройка, която е била склад за жито в района Тортона в Милано. Там са изложени емблематични тоалети от 40-годишната история на модната къща за периода от 80-те години на миналия век до днес.

„Реших да нарека изложбата „Силозите на Армани“, защото това здание навремето е съхранявало житото, необходимо за хляба ни – казва Армани. - За мен дрехите са точно толкова важни, колкото и храната.  
На 4500 кв. м и на четири етажа са разположени 600 аутфита и 200 аксесоара, бележещи 40 години от кариерата на модния дизайнер.

Освен изложбените зали има и магазин, кафене и зала с дигитален архив на скици на тоалети на Армани, както и изложба на тъкани от отделните колекции.       

„Когато обмислях какво и по какъв начин да покажа в това ново пространство, погледнах назад към моята работа през годините със страст и разум – казва Армани. - Осмислих как модата съпътства, а понякога дори предизвиква важни социални промени. Спомняйки си какви сме били в миналото, ще ни помогне да разберем какви можем да бъдем занапред.“  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР