Хю Джакман

Ивайло Харалампиев 23 January 2009

Най-сексапилният мъж в света за 2008 пред EVA в Мадрид

"Еротичните сцени бяха ужасно смешни"

„О, Господи! Жените зяпват с отворена уста, когато Хю влезе в стаята”. Тази реплика на Никол Кидман по адрес на нейния колега и близък приятел Хю Джакман резюмира избора му за „най-сексапилен мъж” за 2008 от сп. People.

Австралиецът не отстъпва на женските любимци Брад Пит и Джордж Клуни. И по всичко личи, че качествата му далеч надхвърлят опаковката. Хю е също певец и танцьор, а вкъщи умира да пее романтични балади и да прави палачинки за 8-годишния си син Оскар и 3-годишната си дъщеря Ава. От 1996 г. 40-годишният Джакман е женен за колежката си Дебора Лий Фърнис, с която се срещат в първата му тв серия в Австралия. След два аборта решават да осиновят двете си деца. Хю сам прави дизайна на пръстена, с който иска ръката й, а на годежните им халки на санскрит пише „посвещаваме нашата връзка на един по-висш извор”.

По всичко личи, че Хю Джакман се превръща в един от новите еталони за модерна мъжественост. А някои от ангажиментите му за 2009 г. само затвърждават завоюваните позиции. Той доста неочаквано бе избран да води церемонията по награждаването с Оскари на 22 февруари. Още тази година ще получи и своята звезда на Алеята на славата в Холивуд.

В Мадрид установихме наживо, че Хю Джакман е безкрайно симпатичен, с чувство за хумор и не си е повярвал прекалено много. Той наруши правилата на собствената си компания и раздава автографи десет минути повече от предвиденото. Невярващи на очите си фенове и най-вече фенки не го оставиха на мира дори и във фоайето на хотел „Риц”.

Няма как да не ви попитаме как се чувствате като най-сексапилния мъж в света?

Сигурен бях! (Смях). Честно да ви кажа, хич не ми е лесно. Много самотен се чувства човек в тази позиция, повярвайте ми. С кого можеш да говориш за това, освен с Джордж и с Брад? Но най-лошото, което трябваше да понеса, беше обаждането в малките часове на нощта на Джордж. Какво ли не избълва, че нямало вече да си намеря работа, че хич и да не съм си помислял, че ще играя в „Бандата на Оушън”, че какво съм си въобразил, че с кого съм спал, за да ме изберат. Абе май се беше понапил. Що се отнася до жена ми, като разбра, че съм номер едно в списъка, първо уж спокойно ми заяви: „Е, аз отдавна знам, че съм се омъжила за най-секси мъжа”. Но после небрежно ме попита как става избирането, дали читателите гласуват или как. Аз й казах, че според мен просто издателите се събират и решават кого да изберат. И тогава тя съвсем сериозно ме попита: ”А, и как така не е спечелил Брад?!”.

Сцената в „Австралия”, в която се къпете навън, със сигурност ще катализира славата ви.

Как да ви убедя, че в самото начало сцената с душа ми се стори смешна? Като евтино скалъпена реклама. Дори говорих с Баз (Лурман, режисьорът). Казах му, защо мислиш, че някой ще й повярва? По-вероятно е всички да избухнат в бурен смях, когато видят как си заливам голия торс с вода. Но Баз не отстъпваше и ми доказа, че някогашните каубои са се къпали точно по този начин. В Австралия поне я приеха нормално и не се смяха. Но подозирам, че в други страни може да се случи точно това.

А присъствието на Никол Кидман помага ли?

Никол е световна звезда. И когато работите заедно, разбираш на практика защо е така. С нея просто не можеш да сгрешиш. Когато си наоколо, усещаш електричество. Иначе е една от най-добрите приятелки на жена ми и кръстница на едно от децата ми. Спомням си, Никол беше у дома на някакъв празник, когато режисьорът на „Австралия” Баз Лурман ми се обади да ми каже за проекта и попитах Кидман дали е чела сценария. Каза ми, че не. Аз я контрирах: Да де, но Баз ми каза, че ще участваш и тя съвсем спокойно и дори лежерно заключи: „Истина е, просто няма нужда да четеш сценария. Ще бъде нещо прекрасно. Няма да имаш друга такава роля в живота си”.

Свикнали ли сте да работите при подобни трудни условия в пустинята?

Да не си мислите, че като съм австралиец, едва ли не съм израснал като каубой? Аз съм роден и съм живял винаги в града. Спомням си как във филма трябваше да яздя с подплатен панталон при 50-градусова жега. Ако сцената беше продължила още малко, със сигурност щях да припадна. Но трябва да ви призная, че в много от сцените имам двойници, така че не всички заслуги са мои. И въпреки че изглежда, че през цялото време не си сменям дрехите, имах по няколко панталона, между които зрителите не могат да направят разлика, но трябваше да ги сменям постоянно. По-дълъг обувах, когато яздех, друг - когато бях наведен и т.н., за да напасне всичко перфектно визуално. Между другото веднъж синът ми дойде на снимки, ловихме риба, после я изпекохме на залез слънце, беше прекрасно и вълнуващо изживяване.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР