50 нюанса загар

Да се погрижим за слънцезащита

Свобoда Сидерова 07 July 2015

Слънцето става все по-агресивно, което значи, че ви чакат лунички като минимум и преждевременни бръчки, петна, дехидратация и загуба на стегнатост, като максимум. Хубавото е, че прекомерният загар изгуби предишната си популярност. Той вече не се асоциира с курорт, а с пренебрегване на здравето. Плюс това намеква, че няма какво друго да правите, освен да се въргаляте край басейна. Докоснатата от слънцето златиста кожа демонстрира умение да се забавлявате.    

50% от оксидативния стрес, генериран от слънцето на ниво кожа, се дължи на видимата инфрачервена светлина. Затова антиоксидантната защита е от първостепенно значение
Кожата, в която живея

Имате само една, затова трябва да я пазите. Днес с широкоспектърна защита срещу UVA-UVB лъчите никого не можеш да удивиш. Затова марките продължават да усъвършенстват формулите. След като миналата година създаде Sunleÿa G.E. с подобрено действие срещу гликация и слънчева еластаза, Sisley отвежда борбата срещу фотостареене със стъпка напред.

Наричат продуктите Super Soins Solaires защитници на младостта заради четворния им ефект: предпазване от свободните радикали, запазване на клетъчното ДНК, укрепване на бариерната функция на кожата, хидратация и подхранване. Грижа за това имат познатите от Sunleÿa G.E високотехнологични филтри, екстракти от еделвайс и лупина, витамин Е, масла от камелия, слънчоглед, манго и карите.

Освен със защитата срещу инфрачервени лъчи Lancaster e известен и с активиращия тена комплекс. Тази година е актуализиран с екстракт от ехинацея, който не само стимулира синтеза на меланин, но и действа антиоксидантно и успокояващо.

Чувствена текстура като за круиз

„Всичко, което би ви харесало“ е девизът на тазгодишните бодигардове. Сами по себе си слънчевите филтри не са кой знае колко приятни на допир. Именно заради лепнещата текстура и не особено лесното нанасяне мнозина се отказват от повторно обновяване на слоя. Ето защо марките се съсредоточават върху тактилните усещания.

Крем, млечен спрей или масло... Верни на репутацията си, от Sisley преформулират копринените текстури на Super Soins Solaires за по-голямо сетивно удоволствие и комфорт. Кожата е мека и хидратирана, без бели следи. Невидими, но присъстващи, продуктите са водоустойчиви, така че може да се наслаждавате безгрижно на морските бани. Карамеленото „желе“ на Lancaster не само придава вкусен нюанс на кожата, но я дарява със златист блясък.

Бялото братство

Контрапункт на танорексията (пристрастеност към загара) е хелиофобията (страх от слънце). Китай преживява бум на фейскините, или бикини за лице (нещо като маска с отвори), скриващи го от слънцето. Според медиците и двете крайности са опасни. При хелиофобите пада равнището на калций и онези хормони, които се синтезират под действието на UV лъчите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР