"Насекомикс" се завръщат с нов албум

„Великани и джуджета“ ще бъде представен в поредица от събития

09 June 2015

Пет години след успеха на „Adam’s Bushes Eva’s Deep“, групата "Насекомикс" са готови с новия си албум. На 11 юни те ще срещнат своите фенове с музиката от „Великани и джуджета“ в един необикновен концерт. Премиерата на диска ще се състои в Театрална зала „Алма Алтер“ в Софийския универистет. Мястото е подбрано заради специалната си атмосфера и възможности за подходяща сценография и разположение на групата спрямо публиката.

Тъй като пространството е малко, само 100 от феновете на групата ще имат възможност да видят този първи концерт с представяне на новите им песни. Достъпът до залата ще е свободен, затова почитателите на "Насекомикс" ще бъдат информирани какъв е начинът да бъдат гости на 11 юни във фейсбук страницата на групата. Събитието ще бъде заснето и на видео.

Великани и джуджета“ има интересна история. Песните в албума са записани в някои от най-магичните и пленителни природни местности в България. Именно идеята за тези записи е в основата на целия албум, с който "Насекомикс" ще отведат слушателите на пътуване, целящо да ги приобщи и доближи отново към природата.

Албумът съдържа 15 песни, повечето от които са на български език, с текст на Марий Росен. Останалите текстове са на Рони, а песента Вътре в теб е винаги шест и половина сутринта е по текст на Вергиния Захариева. Две от композициите са инструментални.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР