Другата истина за Джуди Гарланд

eva.bg 06 June 2015

Джуди Гарланд, незабравимата Дороти от знаменития филм от 1939 г. „Магьосникът от Оз”, отново е в светлините на прожекторите – 46 години след смъртта си. Поводът този път е премиерата на книгата на нейната дългогодишна лична асистентка Стиви Филипс, която реши да опише живота си в сянката на звездата. И макар целият свят да знае, че Джуди Гарланд, обожаваното дете звезда, си отиде от света на 47-годишна възраст, съсипана от лекарства и наркотици, никой не е и подозирал, че понякога в изстрадалото й тяло са се вселявали истински демони.

Според бившата й лична асистентка веднъж Джуди се е самозапалила, докато пушела в леглото и не си мръднала пръста, за да направи нещо и да се спаси, Стиви трябвало да реши проблема. Друг път Гарланд я нападнала с кухненски нож и успяла да засегне вена на китката й, а когато бликнала кръвq тя избухнала в смях. Имало и случаи, в които се опитвала да я съблазнява. При плаване на ветроходна яхта някъде на Карибите двете пък едва не се удавили. „Тялото и умът на Джуди Гарланд бяха разрушени от лекарства и тежки наркотици, които някой й предписваше официално, с рецепта” – твърди Стиви (на черно-бялата снимка по-горе виждаме Джуди Гарланд такава каквато е няколко седмици преди смъртта си - б.р.) Според нея това е една от причините за ужасяващите приключения, които й се наложило да преживее като асистентка на Гарланд.

Как ли ще реагира на книгата дъщерята на Джуди Гарланд от брака й с Винсент Минели, Лайза Минели, която също се превърна в киноикона и също премина през ада на различните зависимости? 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР