Стигмата на първите неща

07 January 2009

Слънчевата светлината мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува, тя, тъмнината, винаги е там ПЪРВА и я чака.
Тери Пратчет


Първият месец на годината, първото гадже в живота, първият път, когато се напих, първият ми сутиен, първото тату и дали съжалявам за него, първите пет килограма в повече, последвани от първата диета. Първите неща в живота ни белязват, дори да не го забелязваме. Създават матрицата, в която всички следващи се вместват или не, разширяват я или я разбиват. Първо пропушваме, а после – най-добре от първи януари, отказваме цигарите. Но така само ставаме бивши пушачи, което е много различно от това да не сме пушили никога. Ето това е матрицата. И докато някои на първи януари се отказват от някой и друг дребен порок, на 1 януари 1946 г. японският император Хирохито се отказва от божествеността си.

Тогава е неговият Ден първи като човек. Как ли се е чувствал после? Дали си е казал: „Добър избор, Хирохито, ти си номер едно!“, или: „Мина се, пич, да си човек е кофти.“ Точно това си помислила – че се е минала, Тайра Бенкс, когато се целунала за първи път: „Бях на 13. Това бе най-отвратителното преживяване в живота ми. Все едно бях лапнала жив червей.” Както е казал обаче свети Августин – по-добре да си се целувал и да не ти е харесало, отколкото никога да не си го правил. И още: по-добре е да бъдеш първи, отколкото по-добрият. Хм, това май не беше свети Августин, а Първият закон на маркетинга и рекламата, но няма значение, защото е истина. Първите неща (се за)белязват.

Първият ми сутиен

Вероника Вапирова, дизайнер:
 
Спомням си го много добре, бял, на „Триумф“. Собственост на сестра ми. Бях 12-13-годишна и си мечтаех за бюст, каквито другите момичета вече имаха, затова го напълних с памук. По-късно успях да реализирам мечтата си (за бюста). Сега почти не нося сутиени. Изключение са случаите, когато деколтето ми е много отворено.
 
Първите дни в Делхи
 
Първите няколко дни избягвайте крайните и по-малко буржоазни райони на Делхи. Може да посетите Конът Плейс, Индия Гейт и района на Парламента. Ако почувствате, че нервната ви система е извънредно напрегната, не се колебайте да изпиете някакъв мек транквилант. Из пътеводител за Индия

Първото напиване
 
Димитър Павлов, тв водещ: Спомням си го много добре. То е по-ярко от първия секс. Много по-тягостно е на тялото. Бях на 16 и половина. Случи се на една Нова година, на която ми забъркаха коктейл, в който имаше какво ли не, включително и боза. Изпих една халба от тоя коктейл и се втръбих. Изкараха ме на една пейка на улицата и там пилотирах. Бях пилот на орбиталната станция „Мир“. Оттогава не пия джин и бяло вино, но боза пия. Човек винаги се връща към най-лошото.
 
Първият хайтек антигерой
 
Деби Бърд е може би първият човек с доказана алергия към мобилни телефони и компютри. Тялото на 39-годишната британка реагира болезнено на електромагнитните излъчвания от съвременната електроника, включително радиотелефони, микровълнови печки и дори от някои автомобили. Кожата й почервенява, заболява я глава, клепачите й се подуват ужасяващо. На практика тя не може да се движи в никой съвременен град. Магазините са забранена зона заради масово поставените Wi-Fi излъчватели. Вкъщи тя и мъжът й Тони са направили електромагнитно убежище. Боядисали са стените с черна карбонова боя, залепили са на прозорците специално фолио, а леглото си са покрили с мрежа със сребърни нишки, която отразява радиовълните.
 
Първа любов,  втори шанс
 
Яна, адреналинка:
 
Дали бих дала втори шанс на първата си любов? Не, не бих. Това беше много отдавна, някъде в десети-единайсти клас. Бяхме от едно училище, но не от един клас. Беше щастлива връзка, но приключи още тогава. От всяка своя връзка научавам по нещо и си изживявам миговете, така че когато се разделим, не съжалявам за нищо. Говорим за първа любов, защото имаше секс, нали? Иначе първото ми влюбване беше в четвърти клас, но беше несподелено и аз много страдах.
 
Първият силикон
 
Силвия Стойчева, гримьорка:
 
Направих си бюста преди 5 години. След като родих и кърмих три месеца, плътността на гърдите ми намаля. Затова бях решила да си сложа силикон, само изчаквах момента. Събрах пари и си сложих по 300 кубика във всяка гърда. При д-р Евстатиев. Аз и преди това си имах бюст, затова промяната не беше фрапантна. Харесвам се много повече от преди. Гърдите ми лежат много естествено, някои дори не могат да повярват, че имам силикон. Често ходя без сутиен, нали за това беше упражнението.
 
Първи развод
 
Нуджуд Али е истинско чудо в родния си Йемен. Не защото баща й я омъжил насила едва 8-годишна – това не е изключение в страната й. Не защото съпругът й бил 22 години по-голям от нея. И не защото този 30-годишен мъж редовно я биел и изнасилвал. Истинското чудо е в това, че малката Нуджуд подала съдебен иск срещу мъжа си и баща си с искане за развод. Съдията Мохамед Ал Кадхи уважил иска й, въпреки че по закон непълнолетна не може да се яви в съда и пратил съпруга и бащата в ареста. Бракът на момичето бил анулиран, но семейството й трябвало да плати на вече бившия й мъж Фаез Али Тамер компенсация от 250 долара.
 
Джулия Робъртс – проститутка  номер 1
 
Робъртс се оказва най-запомнената екранна проститутка заради изпълнението си в „Хубава жена“. Класацията е на сп. “Ентъртейнмънт уикли”.

Първия път, когато отказах цигарите
 
Маги Халваджиян, продуцент:
 
Преди 10 години,  в далечната 1998 г., спрях цигарите за първи път. Пропуших точно на същата дата 2 години по-късно - на 31 декември срещу 1 януари 2000 г. „Виновници” бяха приятелите ми от „Акага”, които ме почерпиха с пура по случай новото хилядолетие. Изпуших пурата, а на другия ден исках да си купя цял ТИP с цигари и да пуша, да пуша, че да наваксам двете години без никотин. Още се ядосвам, оттогава имам и други 2 опита за преборване на никотиновата зависимост, не особено успешни. Като единствен проблем в онези свободни от цигарен дим две години мога да посоча факта, че към 6-я месец от непушещия си период бях качил около 20 кг, след като се бях нанесъл в хладилника за постоянно.

Първото тату
 
Петя Костуркова, водеща във VTV:
 
По идея на Емо (Емил Сапаревски от студио Inky dragon, “www.tattoobg.org” – б.а.) си татуирах ангел на кръста, доста меланхоличен. Самата аз понякога съм меланхолична, но на мен меланхолията ми харесва, романтична е. После си направих на глезена лице, символизиращо есента. Вплетено е в готически цветя. Сега искам да си направя трета в същия стил – готически, ефирен, меланхоличен. Ако бях мъж или обществото ни беше по-толерантно, щях да имам повече рисунки по тялото си. Приятели ме предупреждаваха, че като си направя една, ще искам и още. Тогава не им повярвах.
 
Първите снимки
 
Део, тв водещ
 
Прохождане, първи стъпки
Първи клас
Първа снимка с Лора
 
Първи конкурс за модел
 
Нети, актриса:
 
Това беше първият конкурс за модели, в който се навих да участвам – „Бест модел България“, през 96-а. Още от първия ден се знаеше коя ще е „Бест модел“, а за мен „остана“ първото място. Видях, че нещата са нагласени. По тази причина това е и последният  конкурс, на който съм се явявала.

За мъжете френската любов е номер 1

Освобождавала ги от стреса, премахвала умората и рязко повишавала умствената им активност. Честно казано, не разбрахме къде е проведено изследването, дало такива резултати, нито с колко души, но все пак имайте го предвид, когато видите широко усмихнати и релаксирани мъже, склонни към умствена активност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР