Свежи идеи за парти

За да имаш хубави спомени, е нужна поне една добра идея, твърдят парти експерти. За нас, в EVA, малкото не е достатъчно. Затова ви предлагаме няколко красиви и свежи идеи, с които да пуснем на свобода щастливия дух на лятото.

Елка Влаховска 20 May 2015

Снимка: Диана Шингарова

Най-лесно е да заложим на символа на безгрижието – пеперудата. Можем да си направим красив венец, обкичен с хартиени пеперуди, и това съвсем не е трудно. Пристрастените към заниманията, наречени хоби, домашен дизайн или „направи си сам“, знаят къде се намира доброто място за разнообразни пособия и красиви идеи – www.artservicebg.com.

От сайта или от магазините може да се купи ефектна ръчна хартия в различни цветове, както и щанца за изрязване (това е машинката, с която с лекота ще изрежете по шаблон прекрасните  пеперуди). Увийте венец от клони и залепете лекокрилите посланици на лятото със силикон.

За трапезата може да изрежете картончета във формата на сърце и върху тях да отпечатате имената на гостите или послание по избор. Това се прави лесно с печатите-букви от азбуката. Продават се в хубава дървена кутия Stamp Alphabet в магазина за художнически материали „Слънчоглед“.

Ледена епоха

Обикновените ледени кубчета могат да бъдат артистично украсени. Преди да сложите водата във формата за лед във фризера, поставете цветя в нея. Все пак е необходимо да съобразите кои са ядливи. Използвайте английска маргаритка, градинска теменуга, диви теменужки, роза, цвят от тиквички. Това е много семпла идея, но винаги върши работа.  

За мен изразът „консумирайте отговорно“ означава никой да не си бута чашата, да не разлива или изхвърля питието си. А също и никой да не крие наличните запаси от алкохол.“ Анонимен party monster
Коктейли и свежи напитки

С каквато и напитка да посрещате гостите – важното е да има лека закачка в поднасянето. В случая може да се използват разнообразни цветни хартии, опаковки от бонбони и сламки. Това е домашен вариант на втръсналите цветни чадърчета при мелбите и коктейлите.

Зелено и жълто – предпочитана палитра

Комбинацията от жълт и зелен цвят винаги носи усещането за слънце и свежест. Подредете дори и най-скромната трапеза с изобилие от тези цветове. Дали ще присъстват в чиниите за сервиране, в чашите, покривките или салфетките, действайте смело като художник.

Ако зеленото и жълтото не са в аксесоарите, може да си направите големи ледени кубчета с резени лимон и лайм в тях. Използвайте силиконови форми за мъфини и замразете във фризера. Ледените късове може да аранжирате в кана с вода, която да се превърне в оригинален акцент на масата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР