Теория на съблазняването

Как да завоюваме мъжа на нашите мечти, да го съблазним и да го превърнем в секс-машина

Свобoда Сидерова 28 February 2007

Прав е бил Айнщайн. Всичко на този свят е относително. Ако си мислите, че Клеопатра е била първа красавица, дълбоко се лъжете. Съдейки по статуите в Британския музей, могъщата царица на Египет е пълна некрасива жена, малко по-висока от метър и петдесет. Истината е, че е владеела до съвършенство изкуството на съблазняването. Така че, момичета, надежда има. Няма значение, че природата не ви е дарила със знойното излъчване на Пенелопе Крус, ваяното тяло на Ел Макферсън, дългите крака на Пени Ланкастър, плоския корем на Гери Халиуел и напращелия бюст на Джесика Симпсън. ЕВА ще ви помогне да изпипате до съвършенство еротичния си образ и да станете единствена героиня на еротичните му фантазии.

viva разкошът

Скромността може да краси жената, но не и когато искате да привлечете вниманието му и да запалите огъня на страстта. Макияжът без макияж е скучен. В бездънния поглед, постигнат чрез ефекта опушени очи, има нещо диво, което моли да бъде “опитомено”. Ако черните сенки ви се струват прекалено хард, използвайте тъмно виолетови или тъмно сиви. Почувствайте се femme fatale и ще преполовите пътя към жадувания образ на секси мацка. За целта се възползвайте от съвета на Хилари Дъф: минете по клепачите с почистваща кърпичка, после с тампон, напоен с хидратиращ тоник. След 5 минути вместо сенки използвайте мек молив за очи и го туширайте с апликатор.

Така ще избегнете досадното размазване на грима в сублимния момент. Ето и рецептата на Парис Хилтън за котешки поглед: изтеглете очната линия от средата на горния клепач. Ашли Симпсън пък след 2-ия слой от спиралата за обем извива миглите с нагрята машинка за мигли. Мания са 1-2 блестящи камъчета в ъгъла на очите, имитиращи готови да се отронят сълзи. Кой ще откаже да приласкае разплаканото момиче? Да не говорим, че на тъмния фон на клепачите “бижутата” за лице Face Jewels на Avon стоят като диаманти на черна рокля. Ако ви се струва префърцунено, “поръсете” миглите с гела за Lash Pearl на Givenchy, който застива като капчици роса, или със сребриста спирала Divinora Fairy Mascara на Guerlain.

малък трик: съвременните спирали направиха изкуствените мигли излишни, но 2-3 снопчета могат напълно да заменят някой и друг еротичен аксесоар. За да изпъкват повече, залепете ги в средата на горния клепач. (Едновременно ще окръглите очите в стил 60-те.) Попърхайте с мигли, като започнете от шията му и се разходите по гърдите. Усещането действа възбуждащо и засилва очакването от следващите секс игри.

молещи за целувки

Във всички времена устните са символ на чувствеността. Според едно изследване страстите нажежава целувката, следвана от еротичното бельо. Съвременният lip-код диктува: колкото по-обемни и обагрени в наситен цвят, толкова по-греховни. Обожаваният от холивудските диви червен цвят е дързък, предизвикателен и възпламеняващ. Доказано е, че “облечените” в червено устни привличат вниманието повече от “голите”. На гребена на вълната са червилата с хладен оттенък (с преобладаване на синьо, а не на кафяво), който подчертава белотата на зъбите, и кадифен завършек.

Ако не сте от щастливите притежателки на пухкави устни, не пропускайте моделиращото Hyperfull Lipstick на Max Factor, коeто буквално ги “напомпва” и ги прави неустоимо сочни. От съществено значение е и нанасянето на червилото. Червеният цвят не търпи неравности. Един съвет от Гуен Стефани, чието алено червило действа като стоп сигнал: нанесете го, докато се усмихвате, за да не остане неначервена нито една гънка. Допълнително вниманието към устните ще привлечете и като очертаете контура на горната устни, т.нар. дъга на Купидон, със златни кремообразни сенки. Пробвайте ефекта на just kissed (току-що целунати) устни - леко размазани и не много прецизно очертани.
малък трик: оближете с език горната устна или захапете долната.

Номерът действа безотказно. Не се страхувайте, че ще “изядете” червилото. Самообновяващото блясъка си червило Shine Supreme на Avon удължава времето за целувки. Когато той вече не се сдържи и впие устни във вашите, го очаква сюрприз. Освен че устните изглеждат като вкусен плод, те са неустоимо ароматни. Червилото KissKiss на Guerlain например ухае на теменужки, а Rouge Pure Shine на Yves Saint Laurent - на пъпеш и манго.

подчертай прелестите

Дълбокото деколте изисква не по-малко впечатляващо съдържание. Само не се упреквайте, че сте забавили визитата при пластичния хирург. С подходящ сутиен и макияж имате шанс да ударите в земята силиконките. Първо обработете зоната с лифтинг продукт за бюст, който изпълнява ролята на виртуален сутиен. Или направете като Кайли Миноуг: обтрийте гърдите с ръкавица, напоена с “кисел” тоник (смесете сока на ½ лимон или 3 капачки ябълков оцет с чаша вода).

За жалост ефектът от “щръкването” е кратък, но пък достатъчен, за да оцени той момичешката стегнатост на бюста. Секси на пипане ще докарате прелестите си и с лифтинг серума за тяло Home Beauty Care на Max Mara с копринени протеини. Работата не е само в чувствената текстура. А във възможността да върнете на кожата предишната гладкост. Каквото и да говорим, най-съвършеният бюстоповдигач си остава сутиенът. Не залагайте прекалено на рush-up ефекта и подплънките. Когато останете както майка ви е родила, ако е цицоман, го чака разочарование. По-добре се постарайте да отвлечете вниманието му с изкусен make-up.

Буквата V между 2-те полукълба подчертайте с по-тъмен нюанс или бронзираща пудра (Amber Bronze Loose Powder на Estee Lauder). Накрая нанесете блестяща пудра, например Divinora Fairy White на Guerlain и върху изпъкналата част на гърдите, и на раменете. Чиста провокация са и блещукащият гел за тяло Intuition на Estee Lauder, Miracle So Magic на Lancome, и Versus Time for Pleasure.
малък трик: автобронзантът е най-добрият приятел на жените. Загорялото тяло излъчва сигнал: “Аз съм супер готина и секси.” Един малък нюанс - бронзирайте се не на голо, а в изрязано бельо.

Първо, равният тен не е fashion, и, второ, ивицата бяла кожа в областта на деколтето, разкриваща се при по-рязко движение, ще го побърка от мисли дали и “долу” имате разлика. Страхът, че може да повредите парадните си “доспехи”, е безпочвен при условие, че използвате Soin Corps Multi-Eclat на Clarins или Tan Self на Estee Lauder.

водопад от къдрици

Откакто Далила отряза косата си, мъжете не престават да се оплакват. И са прави. Сложните прически, до които е опасно да се докоснеш, също не предизвикват възторг. Обемната, малко маниерна прическа а’ла 60-те е не само еротична гледка, но и покана за флирт. Разпилените къдри върху голите рамене, могат да ви превърнат както в лолитка, така и в глам-дива. Не по-малко секси е и небрежно събраният на тила кок. Идеален вариант, ако имате какво да покажете в областта на шията, а заедно с това да я направите свободна зона за целувки.

Независимо дали косата е в стил Мег Райън, или стига до под плешките като на Марая Кери, мъжете обичат да си играят с нея. Няма да е приятно, ако ръката му започне да лепне от прекомерната ви любов към стилизиращите средства. Много повече се нуждаете от средство за блясък, например спреят Fioravanti на Rene Furterer, или стилизиращо средство, което едновременно придава обем - пяната Hair Booster Mousse на Clinique. Не си струва и специално да променяте цвета на косата. Не си мислете, че като се превърнете в перхидролена мадама, ще сте секси като Мерилин Монро. Въпреки че русото се вижда отдалеч и действа първосигнално на мъжете, повечето асоцират светлия цвят с известна достъпност, което им пречи да проявят инстинкта си на завоевател.

малък трик: ако косата е запазената ви марка, възползвайте се докрай от възможностите й. Вдигнете я на кок и я забодете с игли за коса. Нашият избор са моливите за коса V Eye P Liner на Givenchy, инкрустирани в единия край с блестящ камък. Ако си падате по вуду ритуалите, в подходящия момент извадете иглите от косата. С рязко движение наведете глава и го залейте с водопад от копринени къдрици. С иглите не пробождайте любимия в сърцето, а леко го докосвайте по ерогенните зони.

любов от първо вдишване

Оказва се, че правилно подбраният аромат съблазнява много повече от поднесените на тепсия сочни прелести, да речем. С едно уточнение – не парфюмът прави жената секси, а обратното. Той е фон, на който неотразимостта на притежателката му изпъква още повече. Така че без страх се хвърлете в ароматното море. Следващите една след друга вълни се стоварват върху му като ураган и все повече го карат да губи разсъдъка си. Безспорно за цар на чувствеността се смята илан-илангът. Жасминът, санталовото дърво, пачули, амбърът и мускусът също обещават райски наслади. От по-новите ухания еротичните фантазии разпалват Euphoria на Calvin Klein и Promesse на Caсharel.

Маслеността на първия при нанасяне го прави секси, а изтънчеността на втория ще ви помогне да бъдете непредсказуема както на първата среща, така и по време на цялата love story. Не си струва обаче да се ограничавате с познатите афродизиаци. Нашият съвет е: експериментирайте с вкусните ухания от…кухнята. Напръскайте се с Pure Purple на Hugo Boss с дъх на бял марципан и Omnia на Bvlgari с ухание на бял шоколад и ще бъдете схрускани като сладкишче. Капнете парфюм там, където искате да ви целунат, а с тоалетната вода напръскайте цялото тяло. Ароматът, нанасен на точките на пулса (общо 12 на брой), не само ще учести неговия сърдечен ритъм, но и ще запази по-дълго трайността си.

малък трик: проблемът е, че ако той се заеме да изследва тялото ви сантиметър по сантиметър, може да му загорчи. Намръщената му физономия ще избегнете, ако нанесете аромата на шевовете на дрехите или на косата. Да, да, на чисто измитата коса ароматът издържа по-дълго, освен това при всяка завъртане на главате ще излъчвате опияняващо ухание. Спрейовете за коса с аромата на Very Irresistible на Givenchy и Angel на Thierry Mugler не само не я пресушават, но и неутрализират мириса на цигари.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР