Фестивален сезон, част III

Чуйте музикалната селекция на Рейчъл Роу - специално за EVA и колекцията H&M loves Coachella

03 April 2015

Снимка: Светослав Караджов

Време бе любовта на H&M към музиката и нейната сцена да прерастне в нещо ново – първата съвместна колекция на шведския бранд с култовия фестивал Coachella Valley Music & Arts Festival. Колекцията H&M loves Coachella вече е в магазините на марката у нас, а докато очакваме старта на фестивалния сезон, поканихме няколко млади изпълнители да изразят с музика вдъхновението си от сцената на Coachella и отражението й в колекцията на H&M.

Третият ни гост пленява с красота, талант и стремително развиваща се музикална кариера. Чуйте селекцията на Рейчъл Роу подбрана специално за EVA и H&M loves Coachella, и вижте какво още ни сподели за музиката и фестивалите.

 

Rachel Row for EVA magazine and H&M loves Coachella by Eva Magazine on Mixcloud

Рейчъл Роу (или Рахел-Лилия М. Тодоров) е родена в Мюнхен, наследява музикалния си талант от майка си – Камелия Тодорова и е едно от най-обещаващите имена на новата българска сцена. И не само. За крехката си възраст има солиден опит като изпълнител - освен запомнящите се парчета „Горещо/ Студено“, L Square (сингъл, селектиран от легендарния DJ Пийт Тонг за ефира на BBC1) и Away, Рейчъл често е на сцената на западни клубове и фестивали заедно с приятеля си и творчески партньор Страхил Велчев, познат с псевдонима DJ KiNK. А в музикалната си селекция за EVA и H&M loves Coachella Рейчъл ни подсказва за музиката, която я вдъхновява: „Малка комбинация от различната музика, която харесвам и обичам да слушам!“

Обичаш ли музикалните фестивали и имаш ли любим такъв?

Много! На Coachella все още не съм била, но задължително трябва да отида – това е факт! Един от най-яките фестивали, на които съм била е за електронна музика, казва се Tomorrowland и се провежда в Белгия. Бях там не само като гост на фестивала, но и като изпълнител заедно с KiNK – което бе още по-яко. Освен това, фестивалът съвпадаше с рожденния ми ден и си изкарахме невероятно! Според мен, това е един от най-цветните фестивали, защото освен че има огромна площ и събира над 400 000 гости, сцените се отличават с уникална сценография в невероятни мащаби – включително истински водопади, лунапарк и каквото още се сетиш.

Има ли определени артисти, които би искала да видиш на фестивалната сцена?

Почитател съм на много различна по тип музика. От една страна се занимавам със соул и електронна музика, но от друга обичам хип хоп, рок, инди музика... На фестивалите предпочитам да слушам артисти, които не съм чувала досега, да откривам нови имена. Често, това е музика, която няма да се сетя да си пусна вкъщи или в колата, но за фестивал е страхотна.

Кой е най-зареждащият момент за теб, когато си на фестивал?

Тъй като не съм голям фен на „струпването“ на много хора на едно място и избягвам събитията и концерти в зала, при фестивалите този проблем отпада. Там имаш на разположение голяма площ и можеш да се разхождаш, просто да легнеш на тревата и да слушаш, съвсем различно е. Харесвам специфичното усещане за безвремие и безгрижие, освободеността на хората, липсата на суета, това че оствяш детето в теб да се забавлява.

Имаш ли вече план за фестивалния сезон това лято?

Миналата година беше доста интензивна за мен по отношение на пътуванията - и то по не малко фестивали. Затова тази година мисля да заложа повече на романтичните пътешествия с моя любим (смях) По-скоро да си починем и презаредим батериите с нова позитивна и творческа енергия. Със сигурност обаче, през юни ще отида до Барселона. Тогава се провежда Sonar - един страхотен фестивал, на който участваме вече няколко години подред с KiNK.

Какво е усещането да си на фестивалната сцена?

Много зависи точно на каква сцена ще бъдеш. Харесвам готините малки сцени, които се организират паралелно с големите събития и ние бяхме на една такава миналата година в Барселона. Беше на терасата на последния етаж на един хотел, с около 800 човека - много готини хора, които знаят за какво да дошли и какво искат да чуят. Енергията беше страхотна! Дори пяха моите песни с мен, което е истинска гордост.

 
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР