Невена по пътя към висшето общество

От две години дизайнерката Невена Николова живее в Лондон. Роклите й си спечелиха почитатели – все повече известни дами от шоубизнеса и светски личности в британската столица са снимани в Nevena London

Адриана Попова 01 April 2015

Невена Николова

Снимка: Александър Осенски

Невена е за кратко в София. В бутика й дългокрако момиче е на проба за абитуриентската си рокля, цветът е тъмнолилав касис със знаковата за дизайнерката дантела. Червената коса, която толкова впечатлява по улиците на Лондон (I love your hair!), се завихря около роклята с момичето в нея – нанасят се корекции. Междувременно собственичката й разговаря с отсечен британски акцент по телефона с английска клиентка, живееща в Барбадос, която иска да поръча 3 рокли за кралските конни надбягвания през юни в Аскът – мястото, където синьокръвните срещат богатите, като и двата вида носят скъпи тоалети и екстравагантни шапки. Междувременно Невена разговаря и с мен за живота си в Лондон, което не й пречи да забележи неприятно стърчащ конец от жилетка, метната върху близкия диван: „Не съм вманиачена, просто искам да създавам максимално много красота около себе си.“

Няколко дни преди срещата ни всекидневникът „Дейли Мейл“ публикува снимка от благотворително събитие в британската столица с брата на Кейт Мидълтън – Джеймс, и приятелката му Дона Еър. Мис Еър е облечена в Nevena London – публикациите в пресата определят светлосинята дантелена рокля като „изключително изискана“ или просто „изключителна“. Невена обяснява, че е изпратила 4 рокли по запитване от Дона Еър, която купила светлосинята. „Аз бих нанесла корекции в ръкавите и бих подчертала талията... но нямаше как да контролирам процеса, не се познаваме с нея, тя плати по банков път“, леко недоволства Невена, но си дава сметка, че погледът й на кутюрие е свръхкритичен.

Това не е първият медиен пробив на дизайнерката, която от две години работи в лондонския квартал Найтсбридж, известен с богатството на жителите си и космическите цени на имотите. През май 2013 известната модна журналистка Лиса Армстронг пише обширен материал за Невена в „Дейли Телеграф“. Разказва за предисторията й в София, за работата й с дантелите Sophie Hallette, станали особено популярни в Обединеното кралство, след като сватбената рокля на Кейт Мидълтън беше апликирана с тях. Снимките за материала са подписани от Джон Суанел – един от фотографите на кралското семейство, който прави жест към Невена, защото съпругата му е нейна клиентка. В края на статията са посочени и ориентировъчни цени за рокли Nevena London – започват от 2500 паунда за коктейлна и 5000 лири за сватбена.

През април 2014 г. влиятелната модна журналистка Лусия ван дер Пост включва Невена в материала си „Кутюрие на деня“ в сп. How To Spend – притурката за луксозен живот на „Файнейншъл Таймс“. Също през 2014 г. три от актрисите от „Имението Даунтън“ се снимат в Nevena Lоndon редом с рокли на Vivienne Westwood, Armani, Dolce&Gabbana за сесия в сп. YOU magazine. Поводът е четвъртият сезон на популярния сериал. „Бяха лошо стилизирани“, коментира в скоби Невена. В началото на тази година на корица на специалното новогодишно издание на Hello дъщерята на шефа на Формула 1 – Тамара Екълстоун, подобаващо богата и известна, е с рокля на Невена от дантела в цвят сметана с 3D ефекти.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Читател
22 May 2017, 16:58

Наистина изключително талантлива и умна жена, щом е покорила елита на Великобритания с произведенията и уменията си. Но смятам, че за нея в близко бъдеще ще има предостатъчно клиенти и в родната й България. Хубаво е, че тя поддържа офиси и на двете места, поне на този етап.

ТВОЯТ КОМЕНТАР