Момиче с характер

Тя прилича на холивудска звезда, а стилът й олицетворява характера на истинските нюйоркчанки: елегантност и комфорт, лекота и естествена дързост

Кристина Симидчийска 23 March 2015

Няма да сгрешим, ако кажем, че Тори Бърч е перфектното лице за кампаниите на едноименната модна маркa TORY BURCH, спечелила световна слава със своята лайфстайл концепция за пълна гама продуктови категории: от дневни и вечерни облекла, до изящни аксесоари. А чантите и обувките са нейната визитна картичка – семпъл разкош и силно присъствие

Тори Бърч

Любовта към модата Тори наследява от майка си – актрисата Рева Робинсън. Обогатява страстта си, изучавайки история на изкуствата в университета в Пенсилвания, и я превръща в свой начин на живот, стартирайки кариера в Ню Йорк. Първоначално като моден журналист и пресагент на легенди като Ралф Лорън и Вера Уонг, а след това и със сбъдването на мечтата си – презентацията на моден бранд под собственото й име. Първата колекция на TORY BURCH е съпътствана от отварянето на бутик в Манхатън през 2004 година, а успехът й е зашеметяващ – моделите са разпродадени за броени дни. Името на Тори скоростно обикаля страниците на модната преса, а усмивката й заблестява в шоуто на Опра Уинфри.

Поканата да облича красавиците от хитовия сериал „Клюкарката“ допълнително затвърждава триумфа й – и Бърч умело инвестира в него, разширявайки малката си империя с откриването на нови магазини, линия бижута, аксесоари и козметика, онлайн магазин и моден блог. Не закъсняват и признанията на индустрията, сред които приз „Най-добър дизайнер на аксесоари“ и включването й в класацията на Forbes за най-влиятелните жени в света.

Несъмнено стремителното развитие на бранда се дължи на безупречния усет на Тори Бърч за неизказаните желания на публиката й. Следвайки американските традиции на класическа елегантност и абсолютен комфорт, Бърч изящно преплита в женствения дизайн на моделите си бохемската разточителност от 70-те и строгите линии на 90-те, ярки принтове и смели бродерии.

Небрежно играе с контраста на палитрите и тъканитe и не се страхува да добави ослепителен блясък в точната доза и на точното място. Черпи вдъхновение от изкуството, музиката, пътешествията и дизайна във всичките му форми, а нейната муза се отличава с ценните си познания за модата и едновременно с това – независимост спрямо капризите й.

Женственост, романтичност и чувственост са отличителните знаци в колекцията Tory Burch Resort 2015, вдъхновена от слънчевата палитра на художника Милтън Ейвъри.

Акцентът както винаги е на аксесоарите: лежерното настроение рисува чистите силуети на моделите, изненадващи със сложната обработка на материите и фините принтове и декорации. Потвърждвайки, че стилът е в малките неща и... на една стъпка разстояние.

А какво още има да ни разкаже Tory Burch през следващия топъл сезон може да разберете лично в бутик Modestamente – представител на американския бранд за България.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР