Визуално майсторство

Ентусиазмът, който цари на сцената, позволява да разкриете творческия си потенциал. Водещи са изобилието от сенки и „нахапаните“ устни

Свобoда Сидерова 24 March 2015

Chanel

Очите - металик срещу пастел

Може да си позволите който и да е нюанс, стига да е металик. Визажистите обявяват моравото (Guy Laroche, Vera Wang) и розово-лилавото (Matthew Williamson) за новото кафяво. Бронзът и златото също се приветстват (Alexis Mabille, Alexander Wang), както и класическото кафяво (Roberto Cavalli). Вдъхновение за бунтарския макиаж на Chanel са плакати от рода на Make Fashion Not War, които моделите разнасят по подиума.

Лекото блещукане на клепачите прави дневния макиаж по-лек, а вечерния – запомнящ се (нюансите са по-тъмни)
Преливащите в цветовете на дъгата сенки са малко ретро, леко фънки и леко хипи. Важното е да объркате местата им: блещукащото синьозелено е на долния клепач, а пастелното розоволюляково – на горния. Иначе някой може да реши, че сте жертва на насилие.

И пастелните сенки в метличина (Bibhu Mohapatra) и небесносиньо (Rochas) се борят за място под слънцето. По нощния кошмар на интелектуалките – яркосиньо, си падат Emanuel Ungaro и JPG. В комбинация с червени устни то трудно се преглъща. За щастие имате още месец да свикнете с тренда. Повечето визажисти залагат на опушения поглед. John Galliano и Honor предлагат експресивни сat eyes съответно в изумрудено и лазурно.

Устните - готови за розовата пантера и... целувки

„Пролет без розово не е пролет“, скандират от Moschino, Guy Laroche, Nanette Lepore. Котират се всякакви нюанси на листенцата на розата – от нежно през чаено, до тъмно. Яркочервеното червило също запазва силните си позиции. При това е бонтон както за вечерен макиаж, така и за дневен. Докато Carolina Herrera и JPG залагат на блестящото, Zac Posen, Betsey Johnson и Burberry предпочитат матовото. Ако нямате под ръка, за приглушено сияние върху наситения ален нюанс нанесете малко прозрачна пудра.

За after kiss нанесете червилото с потупвания на пръстите от центъра към периферията, като постепенно „нулирате“ към контура
Тук-там се мяркат и винени устни, които бяха актуални през зимата. Без съмнение и те изразяват страст, особено тези на Dolce&Gabbana. Неонът, макар и слабо застъпен, също е в тренда. Добрата новина е, че блясъкът за устни се връща на бял кон. На Vivienne Westwood, Аntonio Berardi, Вora Aksu и Stella McCartney им е трудно да игнорират подобен инструмент за себеизразяване. Нюансите му повтарят тези на червилото, без да е забравен и телесният.

Помните ли колко пъти на ден ви се налага да се червите? Е, вече не е нужно да имате под ръка огледало, за да подновите макиажа на устните. Освен с текстурата визажистите експериментират и с нанасянето. Ефектът „размазани като след целувка устни“ е новият стар тренд на лятото, зад който застават Veronique Leroy, Andrew Gn, No. 21, Vivienne Westwood.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР