Момиче за 132 млн долара

eva.bg 15 March 2015

Игралният римейк на класическата анимация на Disney от 1950 г. „Пепеляшка” разби боксофиса още в първия си уикенд с рекорден резултат от 132 млн долара. До този момент първенството за студията държеше „Злодеида” с Анджелина Джоли – също филмова приказка, която разказва историята за „Спящата красавица”, но от гледната точка на злата мащеха.

Анализаторите коментират, че успехът на „Пепеляшка” е сензационен по две причини – първата е, че филмът не е 3D и втората е, че в главната роля не е звезда, а почти неизвестната Лили Джеймс, която познаваме от сериала „Имението Даунтън”. Все пак да не забравяме, че на Джеймс партнират актриси като Кейт Бланшет и Хелена Бонъм Картър.

Разкошната нова версия на „Пепеляшка”, която в момента върви и у нас, е дело на един от най-добрите английски актьори и режисьори, Кенет Брана, а костюмите на Санди Пауъл, сценографията и цветовете буквално те оставят без дъх. Между другото според проучванията около 77% от зрителите на филма през уикенда по цял свят са били жени.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР