По-малкото е повече

Четири футуристични идеи как да разнообразите естествения макиаж

Свобoда Сидерова 21 March 2015

Dior

„Копринен“ поглед

Питър Филипс, артдиректор на Dior, излиза извън рамките на обичайния макиаж, като вместо очна линия използва... цветни стикери. Наистина практично решение, особено ако не сте вещи в боравенето с лайнер. Да не говорим, че изрязаните с лазер лентички от коприна в прасковено, жълто, розово и шамфъстък, правят погледа ярък. Нищо не ви пречи вкъщи сами да ги оформите с ножица и поставите с лепило за мигли. 

Hand made обици

Минимализмът през очите на Том Пешу за Anthony Vaccarello е разсипан брокат по контура на долния клепач като намек за „вчерашен“ макиаж. Както и черна месеста част на ухото (оформя се с очна линия, нанася се безцветен глос и се посипва плътен слой от същия брокат). „Клипсът“ е по мотиви на снимките от серията Three Inches Black на художника Дъглас Гордън. Използването на грим вместо бижу е повече от оригинална идея.

Eтно акцент  

Dries Van Noten изкара на подиума нимфи на практика без макиаж в тон с концепцията на колекцията – „дъщери  на Земята“, които си падат по изкуствата, занаятите и полунощните музикални фестивали на лунна светлина. Единственото украшение е златният „пиърсинг“. Вертикалната линия в центъра на долната устна, нарисувана със златна очна линия, перфектно кореспондира с метализирания блясък на тоалетите.

Някой каза Disco

Вече свикнахте с фънки интерпретациите, които водещи гримьори представят всеки сезон. Я помислете пак. Определено за Аntonio Marras пайетите не се добавят само към облеклото. Блестящите кръгчета в бонбонени цветове допълват сексапила на притежателката си с голяма доза наивност и младост. Какъв по-ексцентричен начин да блеснете на ултромодно парти, в случай че не си падате по претрупания грим? 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР