Третият никога не е излишен

Ще измести ли многослойността в грижите за кожата многофункционалните експрес средства? Отговор дават така наречените пре-серуми

Свобoда Сидерова 11 March 2015

Само преди двайсетина години бюти арсеналът ни беше повече от скромен – почистващ продукт, дневен и нощен крем. Околоочният, маската и ексфолиантът се смятаха за козметичен Еверест. Днес точно свикнахме с втория слой, разбирайте серумите, и, хоп, козметолозите ни готвят трети. Както винаги, причината за реверанса към нестандартните средства се корени в Азия. След ВВ и СС вълната е на път да ни залее нова – тази на пре-серумите.  

Многослойност или програма „по мярка“

Харесвате многофункционални средства 2, 3 или 6 в 1, които решават множество задачи само с едно нанасяне и пестят време. Е, време е да свиквате с пре-серумите. По идея на създателите си леките по текстура лосиони или усилват възприемчивостта на кожата към дуета „серум-крем“, или я успокояват, детоксикират, имуностимулират, енергизират... Но най-хубавото е, че не са „вързани“ към крем от същата марка. Все по-ясно очертаващата се тенденция позволява да създадете за кожата оптимална програма „по мярка“.

Екстрактът от червен хибискус сабдарифа от градината на Dior в Буркина-Фасо традиционно се използва в Африка за приготвяне на чай каркаде, чиито енергийни и пречистващи свойства са известни отдавна
„Метрономи“ срещу стрес  

Във френския език има отделна характеристика за стресирана кожа – les traits tirеs. Което ще рече изопнати черти. Т. е. изпито, напрегнато и безжизнено лице.  Заспивайки в малките часове на деня (кой може да си позволи 8-часов „сън на красотата“ или лягане в 10 вечерта?), вие не оставяте време на кожата да се възстанови. Неслучайно наричат трите серума от колекцията Les Temps Essentiels на Chanel метрономи. Целта на отделните средства за „деня“, „нощта“ и „уикенда“ е синхронизация на биоритмите на кожата.

Работейки в течение на 24 часа, Le Jour, La Nuit и Le Weekend не само „настройват“ кожата за нормиран ритъм, но и в комбинация гарантират максимално ефективна грижа през цялата седмица. С това далеч не се изчерпват плюсовете им. Серумите са универсални и подхождат на всеки тип кожа.  

Внимание: токсично

Интоксикацията грози кожата от всички страни и тя не може да се справи с всички „прелести“ на съвременния живот. И ако за токсините, които се разнасят с кръвта и лимфата, може да се сърдите на себе си, особено феновете на фастфуд, алкохола и цигарите, не така стои въпросът с „боклука“ от дейността на самите клетки. Ако сме точни, количеството на токсини е 7 милиарда!!! За щастие Dior измисли начин как да оздрави кожата, справяйки се със сивкавия тен, липсата на тонус и бръчките. В основата на обновения серум Оne Essential са 20-годишно изследване на клетъчния детокс и откритие, удостоено през 2004 г. с Нобелова награда за химия.

Оказва се, че с времето системата lon-протеаза все по-трудно рециклира окислените протеини в енергийните станции на клетките, отговорни за клетъчното дишане. Добавянето във формулата на екстракт от червен хибискус  води до активиране на въпросната система и отваряне на „белите дробове“ на клетките. Така пре-серумът чудо не само изпълва с жизнен дъх и енергия кожата, но и – внимание! – четири пъти усилва действието на последващите продукти на марката, включително и на останалите премиум грижи.    

Заемане на отбранителна позиция

Ако кожата реагира на най-малките колебания в настроението, промяната в диетата или климата, значи имунитетът й е паднал. Макар той да е по-скоро образно понятие (кожата е най-големият орган, изпълняващ ролята на физическа бариера), учените не спират да му обръщат внимание. През 2011 г. изследванията в областта на първата линия на защита са удостоени с Нобелова награда за медицина и физиология. Shiseido установява, че има връзка между стареенето и имунната система на кожата.

Отговорните за нея клетки обаче са едва 2-5% от епидермиса. На всичко отгоре с възрастта и под въздействието на вредната околна среда и стреса функцията им отслабва. Бета-глюкан (полизахарид от хлебна мая), българска розова вода и акваинпул (микс от масла и овлажнители) в „имуностимулатора“ Ultimune повишава коефициента на полезно действие на въпросните клетки пазители с 64%. Преодоляла слабостта си, кожата по-лесно усвоява активните съставки на обичайната грижа.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР