Много смешно всъщност

Препоръчваме ви „Две американски пиеси“ - заради текстовете на Уди Алън и Нийл Саймън, заради играта на актьорите и заради красивите актриси. Остроумните диалози са като таймаут насред тежкия балкански хумор, който ни залива.

Адриана Попова 05 March 2015

„Олд Сейбрук“

Качествен смях ви очаква с новата постановка на театър „София“ „Две американски комедии“. Стегнатата режисура на Николай Поляков обединява две пиеси – едната на Уди Алън, другата е на Нийл Саймън. Актьорите в двете пиеси са различни, но темата е една и съща – изневярата.

В „Олд Сейбрук“ на Уди Алън изневярата е изконсумирана от 3 двойки, събрани нарочно или малко случайно за семеен празник. В таен шкаф в къщата на едното семейство е намерен дневник, в който домакинът е записвал технически подробности за преживяванията си в леглото със сестрата на жена си. Кълбото се разплита и накрая не остава нито един невинен. Уди Алън е лек и ироничен в диалога, а актьорите Силвия Петкова, Лора Мутишева, Симона Халачева, Пламен Манасиев, Николай Димитров, Мартин Гяуров и Николай Антонов пренасят тази лекота на сцената.

В „Последният страстен любовник“ собственик на рибен ресторант (чудесна роля на младия Юлиян Рачков, който играе мъж в средата на 40-те) се опитва да изневери на дългогодишния си брак, канейки в апартамента на отсъстващата си майка 3 случайни жени. Истинско удоволствие е да се наблюдават Милена Живкова в ролята на цинична полякиня, Йоанна Темелкова (страхотни крака, Йоанна!) като вятърничева певица и Лилия Маравиля като страдаща от депресия домакиня.

И Уди Алън, и Нийл Саймън трайно се интересуват от изневярата... не само в творчеството си. Нийл Саймън има 5 брака, Уди Алън – само... 3. Както каза режисьорът Николай Поляков в двете пиеси те представят не толкова причините за изневярата, колкото технологията й. Но колко остроумно го правят!

Гледайте „Две американски комедии“ на 6 и 27 март. Препоръчваме!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР