Костюмът според Kingsman

Филмът е холивудска продукция, дегизирана като класически британски шпионски трилър, но така дегизирана, че отвсякъде стърчи холивудският й "пълнеж". При това напълно съзнателно.

Ирина Иванова 20 February 2015

„Костюмът е модерната броня на истинския джентълмен” според филма „Kingsman: Тайните служби”, който е избраната от нас за вас петъчна кинопремиера.

Филмът е холивудска продукция, дегизирана като класически британски шпионски трилър, но така дегизирана, че отвсякъде стърчи холивудският й "пълнеж". При това напълно съзнателно. Хем елегантна, хем гавреща се отвътре със собствената си елегантност. На много места я определиха като нещо средно между филмите за Джеймс Бонд и тези за неговата пародийна сянка Остин Пауърс и това ми се струва доста точно.

Колин Фърт е в ролята на безупречния шпионин-джентълмен Хари Харт, работещ за митичната строгосекретна организация Kingsman, който решава да помогне на младия Егси (Тейрън Еджъртън) да влезе в правия път и да си оправи живота най-общо казано. Хлапакът е изгубил баща си като дете и сега води разпасан разбойнически живот. Хари хваща Егси за ушите и започва да го обучава за шпионин, пък и за джентълмен, която ситуация е извор на върволица от комични перипетии.

Другата голяма находка на този много смешен псевдобритиш псевдошпионски псевдотрилър е могъщият „зелен” активист Валънтайн (Самюел Л. Джексън), който така се е фанатизирал да спасява планетата майка Земя, че скоро ще й види сметката, ако някой не го спре. И познайте кой ще трябва да го спре.

„Kingsman: Тайните служби” е създаден по крайно безпардонния комикс "The Secret Service“ на Марк Милър и Дейв Гибънс и ако сте с по-чувствителни уши си носете тапи, тъй като словата във филма хич не са изискани.

Или си вземете амоняк в случай, че ви прилошее от грубоватите смешки, изречени с каменни джентълменски лица.

Или се запасете с малко джин. Също върши работа и е по-английско някак. Така де – джинът е модерният амоняк на истинските дами.

Ако не сте от чувствителните обаче ще си изкарате супер, особено ако имате афинитет към добрия английския хумор, поднесен с няколко капки холивудска... непосредственост да го наречем.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР