Големият победител

Славин Славчев е новият X Factor на България

eva.bg 10 February 2015

Големият финал на X Factor бе снощи и вече си имаме победител. Напълно очаквано Славин Славчев спечели над 60 процента от вота на зрителите и се превърна в новия X Factor на България. От финалната тройка първо отпадна Михаела, което изправи в пряк двубой Славин и Невена. В крайна сметка обаче подкрепата за него бе много по-голяма. Рок изпълнителят Джо Лин Търнър, с когото Славин изпя парчето Street of Dreams, също бе на сцената, за да поздрави победителя. „Очакват те страхотни неща, а аз ще те наблюдавам“, каза му той.

С изпълнения на световно ниво и другите двама финалисти вдигнаха публиката на крака. Жана Бергендорф и Невена изненадаха журито и зрителите с интересен аранжимент на хита „Let It Be“ на „Бийтълс“. А Михаела и Джеймс Артър изпълниха „Bound To You“. „Тя е една от най-добрите певици в света“, категоричен беше британският поп идол.

Група деца, които са ми намерили телефона, ми си обадиха тази сутрин, за да ми честитят победата, крещейки в слушалката”, сподели в „Здравей, България” победителят в X Factor Славин Славчев. Пред Павел Владимиров той каза, че ще му трябва още време, за да осмисли победата си в музикалното шоу. „Това е една огромна отговорност, едно бреме, което е и изключително сладко”, допълни той.

Грандиозният спектакъл на световно ниво, който предложи финалът на X Factor през изминалата вечер, събра 32.2% от зрителите в активна възраст (18-49 г.) пред малкия екран. По данни на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен, Нова e най-гледаният телевизионен канал в слота на предаването, като в същото време втората телевизия в класацията отчита дял от 23.7%. 1 200 000 души са гледали взривяващото изпълнение на победителя в третия сезон на шоуто Славин Славчев и рок легендата Джо Лин Търнър. Освен рекордната стойност за финала, този сезон на X Factor е най-гледаният от трите сезона на музикалното шоу, излъчени досега в България.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР