Раздадоха наградите БАФТА

Обичайните заподозрени на Британските филмови отличия

eva.bg 09 February 2015

Дейвид Бекъм с Фелисити Джоунс и Еди Редмейн

Снимка: getty images/guliver

Наградите БАФТА са британският аналог на „Оскарите“, въпреки че не могат да се мерят с тях по мащаб и престиж. Те се раздават от Британската филмова академия и снощи събраха в Лондон обичайните заподозрени от началото на сезона на наградите. Фаворитите за отличия са едни и същи филми и актьори, така че и този път изненади нямаше.

Еди Редмейн отново победи Бенедикт Къмбърбач в категорията за най-добър актьор за играта си в „Теория на всичко“. Филмът бе отличен още за най-добра британска продукция и най-добър адаптиран сценарий. На церемонията присъства и ученият Стивън Хокинг, на когото е посветена продукцията. В емоционалната си благодарствена реч Редмейн благодари именно на него и семейството му.

„Гранд Хотел Будапеща“ на Уес Андерсън спечели най-много призове (цели пет), но в двете най-престижни категории големият победител бе „Юношество“. Лентата спечели призове в категориите за най-добър филм и най-добър режисьор. Освен това Патриша Аркет грабна статуетка за поддържаща роля (отново). За пореден път Джулиан Мур пребори конкуренцията в категорията за най-добра актриса за играта си в Still Alice. И за пореден път Джей Кей Симънс си тръгна със статуетка за поддържаща мъжка роля за „Камшичен удар“.

Същият този звезден отбор (по всяка вероятност със същите наградени) ще видим и на 22 февруари, когато ще бъдат раздадени статуетките „Оскар“. И с това сезонът на наградите ще бъде официално закрит. Докато актьорите и актрисите се подготвят за червения килим в Лос Анджелис, в галерията ни може да видите какво облякоха за този в Лондон. Студеното време не ги спря да покажат красивите дизайнерски тоалети.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР