В нощта на наградите „Грами“

Кой какво спечели, какво облякоха, чия рокля се скъса, как Мадона взриви сцената и червения килим и какво разгневи феновете на Бионсе

eva.bg 09 February 2015

Мадона

Снимка: getty images/guliver

Наградите „Грами“ бяха раздадени за 57-ми път снощи в Лос Анджелис. Най-престижните музикални отличия събраха и най-големите и актуални звезди, които облякоха дизайнерските тоалети, приготвиха благодарствените речи и се настроиха за много забавни моменти. А такива определено не липсваха, като се започне от червения килим. Риана бе като ходеща розова торта в роклята на Giambattista Valli. Изпълнителката Joy Villa бе в оранжева мрежеста рокля, направена от рециклирани материали за ограда. Тоалетът на Givenchy на Мадона пък бе смесица между матадорски и бурлеска костюм. А за да е още по-интересно, тя нарочно вдигна оскъдното парче плат отзад и показа бельото си. Ким Кардашиян се оплака, че роклята й на Jean Paul Gaultier се е скъсала минути преди да излезе на червения килим – джобът й се разпаднал. Но пък екип от професионалисти набързо закърпи положението. Останалите акценти от червения килим може да разгледате в галерията ни. Ще има с какво да се забавлявате.

Що се отнася до наградените, то изненадващо за всички дебютантът Сам Смит грабна четири от най-престижни приза – за най-добър нов изпълнител, за песен и за запис на годината ("Stay With Me"), както и за поп албум. Изненади имаше и в категорията за албум на годината, където Бек отмъкна наградата под носа на фаворитите Бионсе и Фарел Уилямс. Това пък разгневи феновете на Бионсе, които впоследствие хакнаха страницата в Уикипедия на Бек. А Кание Уест публично заяви, че той е трябвало да отстъпи статуетката на Бионсе. Тя обаче не си тръгна с празни ръце – взе три грамофончета в категориите за арендби изпълнение, арендби песен и за най-добър съраунд звук. Няма да ви изреждаме останалите наградени, защото статуетки „Грами“ се връчват в 83 категории (до миналата година бяха 100). Може да ги видите тук.

Както и по време на предишните церемонии, най-интересни в нощта на наградите „Грами“ са изпълненията на живо. Събитието бе открито с AC/DC, които мигновено вдигнаха всички на крака. За изпълнението на хита си „Living For Love“ Мадона влезе в ролята на матадор, а бикове бяха дузина мускулести мъже с огромни рога на главата. Това бе едно от най-запомнящите се и интересни откъм хореография и сценография изпълнения. За разлика от нея, Хозиер и Ани Ленъкс заложиха на пеенето, вместо на шоуто. Те изпълниха "Take Me To Church" и "I Put a Spell On You". Риана, Пол Макартни и Кание Уест пяха заедно на сцената, Лейди Гага пя с Тони Бенет, Бек с Крис Мартин, Гуен Стефани с Адам Лавин.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР