Сбогом, Бриджет, здравей, Рене

„Рене, това ти ли си?“ e най-често задаваният въпрос напоследък в социалните мрежи. EVA помоли аса сред пластичните хирурзи у нас, д-р Ильо Стоянов от столичната Aesthe Clinic, да коментира новото лице на Рене Зелуегър

Свобoда Сидерова 05 February 2015

От лекомислената сладурана с трапчинки на бузите, пухкави устни, очи като цепки, когато се усмихне, и мека закръгленост на чертите, каквато помним Рене Зелуегър в „Дневникът на Бриджет Джоунс“, няма и помен. Актрисата се промени до неузнаваемост, но не изглежда нито по-зле, нито по-добре, а просто различна. Подозрително прилича впрочем на Робин Райт-Пен, бившата жена на Шон Пен.

Без да съм известна актриса, която изпитва възрастова дискриминация от киноиндустрията, смея да твърдя, че стареенето НЕ МОЖЕ да е красиво. Сигурна съм, че много от привържениците на натурализма при наличие на финансови възможности биха засрамили Джослин Уилденщайн, жената-котка, трагична жертва на пластичната хирургия.

Дълго време не можех да се погрижа за себе си. Стигайки до пълно изтощение, реших да избера друг път. Здрава съм, водя щастлив и разнообразен живот, който ми носи удовлетворение. И това се вижда. Рене Зелуегър
Виртуалното пространство реагира, както винаги, жестоко на промяната на Рене. Мнения от рода на „Това лице й донесе Оскар, защо го обезобрази?“ до „Това не е ботокс или дори операция. Това е запитване за изчезнал човек!“ Единствено The Guardian защити правото на личен избор:„Всичко е окей с лицето на Рене Зелуегър. С нас нещо не е наред. Бедната, най-накрая разбра какво става, когато известна личност вече не отговаря на стандартите на недостижима красота, неизискваща усилия.“  

 „Новата“ Рене отрича да е правила пластични операции. „Радвам се, че хората мислят, че изглеждам различно. Просто станах по-зряла. Дълго време не можех да се погрижа за себе си. Стигайки до пълно изтощение, реших да избера друг път. Здрава съм, водя щастлив и разнообразен живот, който ми носи удовлетворение. И това се вижда.“ Можем да се престорим, че й вярваме. А можем и да попитаме специалист каква е истината.

Д-р Ильо Стоянов
Д-р Ильо Стоянов: Лицето на Рене е доказателство за ендоскопски mid face лифтинг

„Плюят я, защото й завиждат. Колегите са си свършили работата перфектно – лицето е овално, нито прекалено остро, нито прекалено издължено. Друг въпрос е, че актрисата е отслабнала. Видимо особено в темпоралната област и долната трета на лицето. Но загубата на килограми не е причина линията на долната челюст да е по-ясно изразена.

Със сигурност й е правен ендоскопски mid face лифтинг в средната част на лицето. При него се използва биоразградим имплант. Т. нар. дивайс, нещо като кошничка с 5 зъба, се поставя в областта на скулите с разрез през устната кухина. Издърпването му нагоре повдига тъканите. Това от своя страна пък очертава скулите и моделира овала. На снимките се вижда как преди скулите са размити, а после са с оформен ръб.

За mid face лифтинг говорят и повдигнатите ъгълчета на устата. Така визията а ла Мона Лиза се постига без човек да се усмихва. Друг признак, който доказва операция, са хоризонталните бръчки в областта на външния ъгъл на окото и долния клепач. Повдигането на тъканите нагоре ги прави видими.   

Не съм сигурен дали й е правен липофилинг за придаване на обем, но по принцип само възстановяването на последния не дава добър резултат. Основната грешка, която правят жените, е да искат от дерматолозите да ги пълнят като коледни пуйки.  

Основната грешка, която правят жените, е да искат от дерматолозите да ги пълнят като коледни пуйки.
На снимката ясно се вижда промяна във формата на веждите – вече не са чупнати, а полегати. Разстоянието между тях и очите също е по-малко. Падналите клепачи са повдигнати с ендоскопски brow лифтинг. Със сигурност има и блефаропластика на долния клепач с цел да се избегнат подпухванията. Прави се без разрез, като се влиза през конюнктивата и се премахват мастните торбички, или херниации, както им казваме ние. Между другото, по-отвореният поглед страхотно променя лицето. Нищо чудно, че не ви се струва същата.   

Ботокс има в платизмата (широкия мускул на шията - б. а.), което засега компенсира възрастовите промени в тази област. Кожата на челото не само е пренатегната, но е восъчна и лъщи. Подобен ефект се дължи на злоупотреба с ботулинов токсин. Може да е променяла и формата на устните с инжекции с хиалуронова киселина, макар вертикалните над горната да личат, когато свие уста.“

След подобна дисекция от топ хирург, изваял стотици лица, какво можем да кажем? Ако промененият овал и новата форма на очите правят Рене щастлива, то можем да благодарим на пластичната хирургия за неограничените възможности. Ако ви липсват очарователните пухкави бузи и прочутият лукаво „присвит“ поглед, гледайте пак „Дневникът на Бриджет Джоунс“.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР