Време за житна диета

Многобройни последователи на пречистващия житен режим на Петър Дънов разменят съвети в интернет форумите. Най-чистият лимец, отглеждан от „ДарЛимец”, се раздава на хората. Да опитам ли и аз да следвам този режим?

Елка Влаховска 03 February 2015

Миналата година колежка направи житната диета на Дънов. В резултат свали 3 кг, лицето й се проясни и започна да се усмихва по-често. Мисля си, че дори и да не отслабна, ще се радвам да не виждам сутрин в огледалото навъсения си поглед. И така, реших да се подготвя.

Какво ми трябва? Около 1 кг био отгледано жито, може и био лимец, 30 ябълки, 90 ореха, буркан екологичен мед и около 30 литра изворна вода. Плюс термос за улеснение.

Как да го разпределя? Всеки ден се консумира по 100 г жито, 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), до 3 лъжици мед и около 1,5 до 2 литра преварена изворна или трапезна вода. Житото се слага в термоса вечер и се залива с 1,5 до 2 ч. чаши много топла, но не гореща вода. Сутрин изпивам водата и разпределям житото на три порции, които подслаждам с по лъжица мед. Разпределям орехите и ябълките за деня. Пия много, много вода, до 2 литра.

Колко време? Житният режим е 10-дневен. Дали ще издържа на подобен глад? Или в името на очаквания детокс и ведрото настроение ще побъркам всички в офиса? Според практикувалите това е и време за пречистване на мислите, за молитви за свързване с божествените сили. Но когато по осем часа ме жили стрес, дали ще мога да търся най-доброто в себе си?

Кога? Житният режим се прави през февруари след пълнолуние. Тази година пълната луна е на 4-и, значи е добре на 5-и или 6-и да се започне. Аз ще започна от 6-и, защото е петък и през уикенда ще имам повече време за себе си. 

А после? Нека да си пожелая категоричност на намеренията и да направя 10-дневния житен режим. Но после трябва бавно да се захранвам с „ангелска супа“ от сварени картофи, магданоз и лимон. И почти цяла седмица след това да съм на леки храни, преди да включа отново месото. Уф, и това ще е трудно.

Най-трудното. За мен това е за десет дни да се откажа от сутрешното кафе и от цигарите. Те не се вписват в пречистващата диета. А още по-трудното, заради което дори съм склонна да се откажа, е, че между 6 и 16 февруари е един специален за мен ден – 14-и, когато духът ми не иска да се свързва с вселенските простори, а да се приземи и съюзи с всички желания на плътта.

Кой спазва житната диета В интервюта певицата Ваня Костова твърди, че е спазвала житната диета на Дънов в продължение на няколко години и е отслабнала с 35 кг. Попфолк певицата Цветелина също е последовател на здравословен начин на живот, включващ задължително и житната диета.

Повече информация за духовната същност на житния режим може да научите на: 

www.bratstvoto.net
www.svoizbor.com
www.zdravosloven.com
www.darlimec.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР