Нощ в операта

С магията и тържествеността на това незабравимо преживяване са пропити макиажът и ароматите

Свобoда Сидерова 15 January 2015

Златни и червени нюанси, напомнящи за тежки кадифени завеси с пискюли, и ложи, богато украсени с барокови орнаменти, препредават неповторимата атмосфера на бохемски шик и трескаво очакване. Вечерта в операта винаги е празник без значение какъв е репертоарът на миланската Ла Скала, парижката Пале Гарние, московския Болшой театър или лондонския Ковънт Гардън. За да блеснете на първия ред, облечете малка черна рокля, сложете наситено червило и напудрете деколтето и рамената с искряща пудра, пред която всяко бижу бледнее. Чувственост и смелост, загадка и провокация, пръски шампанско и еуфория.

Така вижда нещата Guerlain преди вдигането на завесата. Tози път Оливие Ешодмезон, артдиректор на марката, е надминал себе си. Вдъхновение за пудрата за тяло и коса е ароматът Coque d’Or, който Жак Герлен създава през 1937 г. като дан към операта и неговия приятел Сергей Дягилев. Флаконът е оформен като папийонка, любим аксесоар на гения на руския балет, или панделка.

Според легендата тя притежава тайната за вечното съблазняване на този, който я притежава. Просто натискате помпата във вибриращо червено и смело пристъпвате в златистия облак, ухаещ на бергамот, роза и пачули. Стелещият се воал прави кожата неустоима и нежна като кадифе.

Палитрата сенки на Chanel е изисканост в чист вид, без компромиси и полумерки. Пет благородни нюанса, сред които антично злато, обрамчват очите със скъпоценна украса. Лакът, пак на същата марка, със символичното име Phеnix, напомня за красотата на огнената птица.

СК също търси своята муза в златото. Подобно на трелите на цигулка нотките на кайсия и кумкуат, подсладени с мед, в дамския Euphoria Gold облажват душата. Хрумката на Sephora е далеч по-интересна от програмата на спектакъла. Четирите „томчета“, разбирайте палитри, с по пет сенки са ръководство за постигане на smoky, party, metallic и nude визия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР