Огнището не топли, ако няма кого

Соня Капсъзова, автор на кулинарни книги

Елка Влаховска 09 January 2015

Снимка: Бойко Калев, Владо Прангов за The Art of Taste

„Сърцето на дома е огнището, камината, печката. Така е било винаги и така ще бъде. Около огъня се върти всичко. Неслучайно, проектирайки собствената си къща, поставихме в самия й център кухнята и по-специално печката. За нашето семейство това е притегателният център, там прекарваме голяма част от времето, там творим, там спорим, оттам черпим идеи и енергия, там каним приятелите си. Неотдавна една позната отбеляза, че съм единствената, чиято печка е далеч по-скъпа от колата! Да, въпрос на приоритети.

Строейки къщата, се оказа, че всичко се върти наистина около печката – и цветовете, и мебелите, и декорацията. Като в приказката за копчето и балтона.

Имам осемгодишен син, който много обича да ми се пречка и да меси хляб, съпруг, който съвместява блестящо ролите на технолог и дегустатор, и майка, която е задължителният учител и коректив в схемата. И тримата ми дават вдъхновението, което е необходимо, за да се прави всичко с удоволствие. Защото една печка, една камина, едно огнище не могат да топлят, ако няма кого! И какво излезе – сърцето на всеки дом могат да бъдат само неговите обитатели, стига те да живеят в хармония и любов.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР