В ролята на...

Този път мъжките актьорски превъплъщения определят не режисьорите, а парфюмеристите. Сцената ухае на ветивер, кожа и кафе

Свобoда Сидерова 04 January 2015

Борсов играч

Вдъхновен от златото, Euphoria Gold Men на Calvin Klein е посветен на насладата от докосването до света на богатството и разкоша. За разлика обаче от благородния метал, съществени са не цените на борсата, а нотките на джинджифил, лимон, канела и мед (същата рецепта се препоръчва за усилване на метаболизма). Пълнотата на еуфорията разкриват още пачули и ванилия.

Парижанин  

Порочен и в същото време блажено невинен. Възпитан, но с оф-бийт дух. Разбира от мода, но не се взима на сериозно. Елегантния му гардероб допълва олфактивният аксесоар Carven Pour Homme. Прелюдия към пикантното трио от индийско орехче, кедър и салвия е тръпчив грейпфрут, омекотен от кадифени листа на виолетка. Пред очите ви се ражда нова парфюмерийна легенда.

Защитник на дивата природа

А*Men Pure Wood на Thierry Mugler е абсолютно нов прочит на обичайната дървесна тема. Наситеното сърце (кедър и кипарис), което прекрасно се съчетава с традиционния шлейф на Pure сагата (кафе, пачули и ванилия), е истински концентрат на необуздана дива енергия. Материализирането му би могло да послужи за пропуск в закрит мъжки клуб. 

Мъж на днешния ден

Характерно за него е, че определя собствения си успех, а не обратното. В благородната задача го подкрепя колекционерското издание Boss Bottled на Hugo Boss. Същата композиция като на оригинала (нов е само флаконът) дръзко декларира, че сте в най-добрата си форма. Приливът на адреналин от постигнатата цел се дължи на слива и ябълка, подправени с канела и карамфил.

Харизматичен провокатор

Мириса на ветивер Том Форд свързва с блейзър и скъп часовник. Grey Vetiver EDT на Tom Ford е още една крачка към безупречността и безсрамната мъжественост на притежателя си. Преднамерено аскетична заради разпознаваемия критерий за класа, композицията освежава до краен предел (светъл акцент на зимен лимон, гъста зеленина на босилек и пенлив акорд на бергамот).

Ценител на обувки

Ако има нещо вечно и неизменно в парфюмерията, то това е акордът на кожа. Елегантната дълбочина на Black Еxtreme на Trussardi напомня за мъж, който не жали пари за скъпи обувки ръчна изработка. Черна кожа в тандем с благородни акценти на тъмна дървесина и ветивер е ново оръжие за съблазняване. Подтекст на аристократичното звучене придават морски акорд и слива, обвити в ирис.    

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР