Сантра и нейният нов дом

Как на малко пространство се устройва уютен дом показва интериорният дизайнер Йордан Ангелов. Лесно е да се развихриш на разточителни квадратури, но каква е „тайната“ на комфорта в мини вариант?

Елка Влаховска 17 November 2014

Снимка: Светослав Караджов

Певицата, която това лято ни изненада с двата си нови сингъла – „Изгрева и залеза“ и „Аромата ти“, ни посреща в новия си дом – малък мансарден апартамент в центъра на София. „Чувствам се супер тук, много ми е удобно, колкото и малко да е пространството – казва Сантра. – На тази малка площ интериорният дизайнер направи така, че да е функционално, да може да се живее добре и да не е тясно. Дори имам къде да си събера всички дрехи и обувки, което в моя случай, повярвай, е много трудно. Той успя в най-трудната задача – да направи нещо, което да изразява моя стил.“

Какво обича да прави Сантра тук?

„Най-обичам да си чета книги. Приятно ми е да хвана книга в ръцете, независимо че използвам и електронни устройства.“

„Мислиш, че не готвя? Напротив, вчера правих спагети болонезе.“

„Имам много хубава гледка от терасата и се чувствам като Карлсон на покрива. Виждам цяла София отгоре – като наблюдателница е. Тук се чувствам сигурна и защитена, което е много важно за един дом.“

В началото: „Първото нещо, което си купих за тук, е цветна домакинска кърпа от малък магазин във Виена. Всъщност харесах си я още преди да съм купила мястото. Ето, на нея се крепи цялата къща.“ (Смее се.)

Акцентите: Голяма част от обзавеждането е от ИКЕА. Кухнята е по поръчка, проектирана по детайл от интериорния дизайнер Йордан Ангелов. Осветлението е на Cable lovers – изключително подходящо за малки помещения. Бялата тухлена стена е по желание на Сантра – „Много мрънках за нея“. Върху черната дъска над плота на кухнята пише „Обичам те, Сани“.

1 КОМЕНТАР
1
Moncie_m
15 July 2016, 14:13

Просто прекрасно!!!Обожавам такива домове!Точно в моя стил!Прекрасно е!!Наистина е дооооооооста красиво!!!

ТВОЯТ КОМЕНТАР