Крем със CV

Революционна молекула с непроизносимо име, създадена след еди-колко си години изследвания, с n на брой патента. Стоп. За козметиката може да се говори поетично и с чувство

Свобoда Сидерова 16 November 2014

Чухте ли за черния крем с метеоритен прах? А за серума със златни цветове и зелен диамант? Признавам, харесвам завладяващите биографии на някои продукти. Ако се замислите, антиейдж козметиката е като индулгенция. Опрощава минали грехове и облажава душата като с балсам. И да, ако се подсмихвате, рискът бацилите да привикнат към пеницилина е по-голям, отколкото да придобия имунитет към красивите истории. Вижте три от тях.

Фундаментално със Sublimage L’Essence на Chanel

Sublimage L’Essence на Chanel
Красотата е немислима без сияние, златна жила, особено ценена от търсачките на младост. Именно към нея се стреми върховният ревитализиращ и активиращ светлината серум на основата на магнолия чампака от Хималаите. Революционното действие на невероятно красивите златни цветове на свещеното дърво от тибетската медицина позволява създаването през 2010 г. на нова област в козметологията – клетъчен детокс. Тази година формулата е обогатена с харунгана от Мадагаскар, растение пионер, способно да възстановява изтощени почви. Зеленият диамант, както го наричат, стимулира синтеза на ферменти, без които е невъзможна регенерацията на кожата. Благодарение на двойния детокс – на ниво ДНК и на повърхността, блясъкът й скача моментално с 19%.

Нощен взрив със Skin-Absolute Night на Filorga

Skin-Absolute Night на Filorga
Нощта ражда светлина. Мракът събужда свежест. Сънят разкрива нова кожа. Окултно изкуство? Не, по-скоро новаторски антиейдж крем, който прави малките часове доходоносни. Кадифената текстура, ултрасетивна и релаксираща, има почти магическо привличане. Споко, при контакт с кожата черният цвят изчезва като по чудо. Дължи се на метеоритен прах от пустинята в Южно Мароко, богат на подобряващ еластичността силиций. В комбинация с кафяви водорасли и подобна на ботокс съставка, космическият материал активира „гените на младостта“. Освен че регенерира клетките и изглажда бръчките, при навлизане в стратосферата болидът (така се нарича падащият метеорит в астрономията) стяга, коригира петна и озарява. Още на другата сутрин след големия взрив изглеждате... рестартирани.

Презареждане с Orchidee Imperiale на Guerlain

Orchidee Imperiale на Guerlain
Според Парацелз – лекар, астролог и философ от XVI век, формата на растенията подсказва какво се лекува с тях. Листенцата на орхидеята, плътни и гладки, са пример за дълголетие и жизнена енергия. През 2011 г. се ражда авангардният концентрат на дълголетието на основата на златна орхидея. Днес обновената формула се бори с биоенергетичното стареене. Казано простичко, батериите на клетките падат и кожата не може да се възстанови от оксидативния стрес. А белезите на умора, за разлика от уморената душа, доста се набиват на очи. Целта на селеноактиватора (липиден екстракт от планктон) е да предпази биоенергетичната мрежа от свободни радикали и да нормализира функционирането й. Двойно капсулирана, текстурата по-бързо и по-дълбоко прониква в сърцето на клетките.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР