В крайна сметка всичко е пари

eva.bg 10 November 2014

Мик Джагър и Лорън Скот

Снимка: getty images/guliver

Членовете на „Ролинг Стоунс“ водят люта битка със застрахователи, от които искат 12.7 милиона долара заради проваленото турне на групата, след като приятелката на Мик Джагър се самоуби. Ако и на вас ви се губи причинноследствената връзка, то ще внесем малко разяснения.

Оказва се, че рокаджиите имат застраховка за 23.9 милиона долара в случай на смърт на член от семейството, която да попречи на музикалните им ангажименти. След като за съжаление това се случи (Лорън Скот посегна на живота си, докато групата трябваше да изнася концерти в Австралия), Джагър отмени изявите заради „остро травматично стресово разстройство“ в следствие на смъртта й. Проваленото турне трябваше да се компенсира частично със застраховката, но от компанията не желаят да дават толкова лесно пари. Те поставят под съмнение психическото състояние на Лорън Скот, заради което „смъртта й не била нито неизбежна, нито непредвидима“. Съдията позволи на застрахователите да започнат да събират доказателства в тази посока, в това число да разпитат брата на дизайнерката.

Явно в големия шоубизнес нещо толкова простичко и човешко като траур и скръб не съществуват. Там всичко е пари, а правилото „за мъртвите или добро, или нищо“ със сигурност не важи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР