Манга плетеници и корони

Фантастични анимационни героини, футуристични кралски особи и ретро актриси. Еклектичните визии се дължат на аксесоарите

09 November 2014

Напред към средновековието

„Кралицата е жива, да живее кралицата“, възкликва JPG и украсява главите на момичетата с причудливи корони, които са всичко друго, но не и старовремски. Техни кралски височества излитат право в космоса с украшенията, направени от ширити и гума (може би?). И понеже кралиците не могат без верни рицари, Dolce&Gabbana отдават почит на пълното бойно снаряжение, разбирайте шлем, украсен със скъпоценни камъни.  

 

Направи си сам

Урок по предене изнася Yohji Yamamoto. Хиперболизирана прическа – пашкул с фини като паяжина разноцветни нишки вълна, превръща моделите в смели манга воини. Chanel също се заиграва с идеята hand made. Вплетените в конската опашка нишки плат, останали след шиенето на дрехите, придават гръндж визия. Хрумката на Ohne Titel е на принципа клъцни/срежи (измачкани и нарязани с ножица пера, боядисани в цвета на косата). Е, изисква повече прилежност, но отличната крайна оценка си заслужава старанието.

 

Истории с фиби

Зашеметяващите вечерни рокли на Zac Posen със сигурност ще бъдат разходени от знаменитостите на следващите Оскари. От бюти гледна точка няма как да не присъдим награда на гламурната прическа в стил Рита Хейуърт, включваща над 60 фиби. Черните „щъркели“ вече не са запазена марка на ученичките, уверява и Reem Acra. Само трябва да ги разширите и боднете на произволни места. Jason Wu действа по-дискретно, но количеството фиби, използвано за закрепяне на косата, впечатлява.

ТВОЯТ КОМЕНТАР