Искаме музите

Завесата се вдига. Разговорите потъват в приглушената тъмнина, заменени от аплодисменти. На сцената застават 5 ухания подръка с техните 5 вдъхновения

Василена Цанова 28 October 2014

Джулия Робъртс и La vie est belle l’absolu de parfum

Усмивката на Мона Лиза, пардон, на Джулия отпраща в стратосферата фамилията аромати La vie est belle на Lancome. Актрисата е откровена: „Имам извънредно уникална професия, но около мен няма нищо уникално. Желая същите неща, както другите хора.“ Концентрираната версия на оригинала потвърждава думите й – щастието е обозрима, достижима реалност. Виждаме го в подсиления с гурме нотки – пралина, круша и касис – абсолют от ирис палида. Омайната прегръдка на алдехиди и нов акорд на ванилия предизвиква да сбъднете съкровените си желания.

Дороте Жилбер и Repetto eau de parfum

Откриваме примабалерината на Националната парижка опера и лице на ароматите Repetto в нейната съблекалня, готова да покори публиката. Корсажът е идеално пристегнат, тюлът – изгладен. Емоцията в сенките на бекстейджа е толкова осезаема, че усещате как бие сърцето на Жилбер. Гала-спектакълът е грандиозен: този път крушата не участва, заменена от дъхави нотки на слива. Пудрен черешов цвят и листенца роза ви понасят във вихъра на арабеската. Пачули и ванилия разкриват интензивността на сложните пируети, доказвайки, че финесът върви редом до сексапила.

Блейк Лайвли и Premiere eau de toilette

По-деликатното въплъщение на Premiere на Gucci напомня на актрисата, че блясъкът не е запазен само за една голяма нощ или грандиозно филмово събитие. „То е за жената, която винаги съм се стремяла да бъда – щастлива в собствената си кожа. Увереност във флакон, и то за всеки ден“ – коментира Лайвли. Радостта идва от „бълбукащите“ като винтидж шампанско портокалов цвят и цитрусовите масла. Докато жасмин самбак, българска роза и фрезия засилват оживлението, кожа и мускус потвърждават, че може да се чувствате като звезда дори в ежедневието.

София Копола и Daisy dream

Марк Джейкъбс многократно обявява дъщерята на Франсис Форд Копола за своя любимка. Прави я лице на първото си ухание, кръщава чанта на нейно име, облича я за „Оскар“-ите. Този път музата застава зад камера, като режисьор на рекламния клип към уханието. Резултатът е феерично съновидение – пухкаво поле с маргаритки, ширнало се синьо небе, нежна музика. Докато усетите, започвате да строите въздушни кули. Боровинки, плод личи и синя глициния отвеждат дълбоко в света на мечтите, а бяла дървесина и кокосова вода пораждат сладък копнеж.

Ракел Цимерман и Narciso eau de parfum

Не случайно наричат бразилската модна икона и лице на новия аромат на Narciso Rodriguez „новата Жизел Бюндхен“. Тялото на газела и сините очи карат мъжете да благоговеят. Накарайте ги да изпитат същите чувства и към вас, но не с природни дадености, а с аромат, който дизайнерът нарича „опияняващо секси“. Главите замайва сърце от мускус, туптящо отчетливо в унисон с амбър. Интригата разгаря деликатна и същевременно дръзка комбинация – българска роза, гардения, ветивер и бял мускус. Урокът по съблазняване приключи, бързо го приложете на практика.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР