Волният ездач

Роден да бъде див и свободен, той препуска през живота със скоростта на мотоциклет и дързостта на бунтовник с кауза

Василена Цанова 13 October 2014

Цвят синьо

Нюанс, отварящ хоризонт от възможности, олицетворение на безкрайността и свободата. Chanel използва тези три значения, за да създаде Bleu de Chanel EDP. Интензитетът на концентрираната парфюмна вода подканва мъжете да действат, написвайки свой собствен сценарий, вместо сляпо да следват съдбата. Новата композиция е по-плътна и чувствена заради добавените към цитрусовия връх наситени дървесни нотки и „сочен“ кехлибар.

Дивото зове

Притежателят на Nuit d’Issey на Issey Miyake търси своята идентичност, бродейки из дълбините на нощта, а тъмнината наоколо го закриля с мистериозна сила. Пътеводна светлина са сияйните нотки на бергамот и грейпфрут. Зрението и обонянието му вече са изострени и той е готов за скок с подсиления от черен пипер кожен акорд. За финал черен абанос, пачули и тамян загръщат в тайнствен плащ неопитомения самец, жадуващ да се разкрие пред подходяща звероукротителка.

Вместо приказка за лека нощ

„Който се страхува, да не ходи в гората.“ Да, ама не. Пръсване с A*Men Pure Wood (3) на Thierry Mugler изпраща на разходка из нейните дебри. Олфактивното преклонение пред дървесината е изразено чрез предозиране на кедър и кипарис. Суровата им неукротима енергия е смесена със съблазнителната комбинация на оригинала – пачули, кафе и ванилия. Достоен за вълк, подготвен да покори с настървение поне няколко Червени шапчици.

Подсъзнателно привличане

Анималистичният апел на Homme Parfum на Dior се дължи на изключително изразителния кожен акорд (микс, зависещ от интерпретацията на парфюмериста, в случая портокал и кедър, подсилен с пудреното благородство на абсолют от ирис и нова молекула от агарово дърво, обгръщаща с дързост. Амбрет абсолют пристрастява допълнително, за да изглежда мачото мрачен отвън, но секси отвътре.

Рокендрол суперстар

Изцяло облечен в кожа, Man, първият мъжки аромат на Jimmy Choo, възхвалява изтънчения плейбой с буйни рокендрол наклонности. Темпераментът му е премерен, точно колкото мацката да хлътне до уши. Добрата му страна мотивира успокояваща лавандула заедно със сладостта на пъпеш и радостните вибрации на листа от ананас, а лошата – акорд пачули. Още едно доказателство, че непредвидимите и опърничави момчета се котират.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР