Саундтракът на октомври

Нови албуми от Prince, Lenard Cohen, Placido Domingo, ZAZ и Nico&Vinz Black

eva.bg 07 October 2014

Prince

Prince Art Official Age
Орфей
Четири години след последния си студиен албум Prince издава Art Official Age – класически записан и продуциран и модерно съчетаващ соул, R&B и фънк. Мелодиите са изтънчени с наситен и плътен вокал, съблазнителни текстове, обложката е психеделична.

Placido Domingo Encanto del mar…
Вирджиния                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  На фона на испанска китара, бандонеон, саксофон, цигулка, чело, бас, арфа и перкусии Пласидо Доминго изпълнява песни от различни култури, включително северноафрикански, иберийски и италиански. Албумът е вдъхновен от Средиземноморието.

Lenard Cohen Popular Problems
Вирджиния
Албум-разходка по улицата на мечтите, пътуване на скорост с легендарния басов глас на Коен през надеждата и отчаянието, скръбта и радостта. Песни, изпълнени с много нежност и присъствие, докосващи сърцето.

Nico&Vinz Black Star Elephant
Орфей                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Родени и израснали в Норвегия, Nico и Vinz преоткриват изобилието, ритъма и сърцето на африканската музика, комбинирайки я със скандинавски поп, реге, хипхоп, рок и соул. Признават, че целта им е да вдъхновяват хората да търсят щастието.

ZAZ  Paris
Орфей                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        13 неповторими песни, обрисуващи Париж, сред тях – шансони на Едит Пиаф, Шарл Азнавур и някои написани от самата Заз. Колорит на звученето добавя свиренето на тенджери и чаени лъжици. Според Куинси Джоунс Заз има истински блус корени в гласа си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР